MENU

22:51
Основні новинки Agritechnica-2015. Комбайни
Нагадаємо, в Ганновері проходить найбільша виставка сільгосптехніки Agritechnica-2015. Сьогодні ми докладно розповімо про новинки комбайнів, представлених на виставці.

Claas

На виставці в сегменті комбайнів Claas представив нове покоління комбайнів Lexion 700-ї серії, оновлений Tucano з двигуном Mercedes-Benz, а також представників лінійок Jaguar, Avero, Crop Tiger.

У новому поколінні Lexion, Claas змінив постачальника двигунів з CAT на Mercedes-Benz.Винятком є ​​модель Lexion 760, який оснащується новим двигуном Perkins (503 к.с.).

Lexion 780

Тепер ТОП-моделі 780 і ​​770 оснащуються останнім поколінням двигунів Mercedes-Benz об'ємом до 15,6 л, який видає максимальні 626 і 585 к.с. відповідно. У моделях Lexion 750 і 740 встановлюються двигуни об'ємом 10,7 л. на 435 і 405 к.с.

Всі двигуни відповідають нормам Tier 4 / Stage 4.

Збільшивши потужність двигунів, Claas збільшив і розміри бункерів на ТОП-ових моделях до 13 500 л. При швидкості розвантаження 130 л / с, вміст бункера перевантажується менше двох хвилин.

Революційними технологіями, за які Claas отримав срібні медалі DLG (і які застосовані в комбайні) стали система 4D очищення зерна і система автоматичного контролю потоку маси.

Нова 4D очистка спрощує управління гібридними моделями комбайнів Lexion 700 і дозволяє повністю використовувати їх продуктивність і можливості очищення зерна навіть на схилах при русі в поздовжньому і поперечному напрямках.

Система передбачає два процеси: регулювання лопатей ротора в залежності від ступеня ухилу і автоматичне керування вентилятором.

Система автоматичного контролю потоку маси допомагає виявити неправильні настройки машини та / або порушення потоку завчасно, що забезпечує оптимальний режим експлуатації комбайна. З цією ж метою в ході роботи система здійснює постійний контроль і порівняння швидкостей обертання двигуна, молотильного механізму APS і системи сепарації залишкового зерна Roto Plus.

У разі виникнення проблеми, похила камера, приставка і система вивантаження зернового бункера негайно і автоматично блокуються, але гальмо приставки при цьому включається, що трохи пригальмовує рух комбайна, але не припиняє його.

І, звичайно ж, Lexion 700 оснащений системою CEMOS Automatic, оптимизирующей роботу і навіть здатної до самонавчання.

Case IH

На виставці Agritechnica головною новинкою Case IH стала 140-я серія комбайнів Axial-Flow 2016- го року, а в пару до неї - оновлені Axial-Flow 240.

Case IH Axial-Flow 140

Нові Case IH 140-ї серії зазнали ряд змін, які покликані значно збільшити продуктивність, комфорт і надійність машини.

Модельна лінійка 2016- го року включає в себе модель +5140 з 6,7-літровим двигуном з максимальною потужністю 312 л.с .; модель +6140 з 8,7-літровим двигуном з максимальною потужністю 400 к.с. і модель +7140 також з 8,7-літровим двигуном на 449 к.с. При цьому 8,7-літровий рухати - загальний з лінійкою тракторів Magnum. Всі двигуни - FPT, відповідають вимогам Stage IV.

У комплекті - гідростатична трансмісія, два діапазону швидкостей і кілька режимів роботи, включаючи автоматичний.

У комбайнах застосовується новий шнек, а автоматична система стабілізації забезпечує оптимальний потік зерна і дозволяє ефективно працювати на схилах до 12 ° бічного нахилу.

Разом зі збільшенням пропускної спроможності, інженери також збільшили зерновий бункер, ємність якого на моделях 6140 і 7 140 становить 10 570 л.

Враховуючи побажання клієнтів, Case IH удосконалив доступ для технологічних робіт - для очищення, доступ до двигуна і т.д.

У кабіні оператора застосований ряд рішень, доступних раніше тільки для комбайнів серії 240.

Для моделей +6140 і 7140 доступний варіант з гусеницями на передній осі (шириною 610 або 762 мм).

John Deere

З новинок John Deere в цьому матеріалі відзначимо нову 8000-ю серію кормозбиральних комбайнів (а ще на стенді можна побачити комбайни W-, T- і S-серій).

Як повідомляє  AgroPravda.com, в новій серії кормозбиральних John Deere 8000 три моделі - 8300, 8700 і 8800.

John Deere 8000-й серії

«Молодша» модель +8300 оснащується 483-сильним 13,5-літровим двигуном John Deere.Двигун відповідає суворим вимогам Tier 4 Final для двигунів з EGR і SCR-технологіями.

Середня модель +8700 оснащена 19-літровим двигуном Cummins потужністю 755 кінських сил.

«Топових» модель 8800 оснащується 19-літровим двигуном Cummins потужністю 832 кінські сили. Об'єм двигуна поки не дозволяє досягти Tier 4 Final, і відповідає лише стандарту Tier II. А оскільки українські стандарти дозволяють використовувати такі двигуни, є шанс, що він з'явиться на ринку України.

Через поздовжньої компоновки двигуна, нові комбайни отримали знижений центр ваги, кращу видимість для оператора, а також краще охолодження.

У кабіні оператора - повний набір електроніки, а зовні кабіни оснащені новими світлодіодними пакетами.

Як стало відомо  AgroPravda.com, John Deere вдалося «розігнати» 19-літровий Cummins до 1000 к.с., і комбайн з таким двигуном влітку 2015 проходив випробування. Так що незабаром можна очікувати і 1000-сильну версію комбайна.

Krone

Krone представив цілий виводок нових моделей. У списку BiG X630, BiG X770, BiG M420. У матеріалі ми зупинимося на сімействі BiG X.

Всі члени сімейства BiG X в серійній комплектації оснащені новим подрібнюючим барабаном MaxFlow і пристроєм для швидкої заміни зубів VariQuick між трав'яним каналом і зерновим подрібнювачем.

Krone BiG X

Система VariQuick забезпечує швидку і просту заміну зернової подрібнювача CornConditioner на трав'яний канал. Зерновий подрібнювач CornConditioner і трав'яний канал з'єднані між собою і можуть зсуватися за принципом висувних ящиків.

Нове розташування ножів під пристроєм для кріплення ножів забезпечує збільшену пропускну здатність і плавний хід навіть при великій довжині подрібнення.

Измельчающий барабан MaxFlow шириною 630 мм і діаметром 660 мм поставляється на вибір з 20, 28 і 36 ножами.

Для комбайнів є система регулювання граничного навантаження ConstantPower.

Модель BiG X770 оснащена двигуном MAN V8 з робочим об'ємом 16,16 л і потужністю 775 к.с. Покращена оглядовість машини, встановлені додаткові покажчики поворотів на крилі, а в сходах кабіни додана додаткова щабель. Big X 770 серійно оснащуються гальмом измельчающего барабана, який зупиняє барабан, що працює на повних обертах, менше ніж за 10 секунд.  

Для лінійки Big X в розпорядженні є пристрій для регулювання дальності розкидання StreamControl з водійської кабіни допомогою поворотною секції в задній стінці швирялкі. 

Для простоти обслуговування і контролю Krone відразу оснащує Big X 10-дюймовим терміналом.

New Holland

Основні новинки New Holland - комбайни FR780 і ​​CX8.85. На Агрітехніка компанія демонструвала також оновлені моделі TC5.80 і CR10.90, CX6.90.

Нова лінійка з п'яти моделей кормозбиральних комбайнів New Holland FR Forage Cruiser оснащується двигунами FPT потужністю від 476 до 775 л. с.

New Holland FR Forage Cruiser 780

На дві менші моделі встановлений двигун Cursor 13, моделі FR650 і FR780 оснащені новим двигуном Cursor 16. На найпотужнішу модель встановлений двигун Vector об'ємом 20,1 л і потужністю 824 л. с.

У двигунах застосовується сучасна технологія ECOBlue HI-eSCR, яка забезпечує необхідну потужність і економію палива.

Інженери New Holland серйозно попрацювали над пропускною здатністю агрегатів, серйозно збільшивши продуктивність і ефективність машини.

Новий FR Forage Cruiser оснащений вдосконаленим силосопровода. Перевірена часом система приводу подаючих вальців Hydroloc дозволяє оператору на ходу підібрати довжину подрібнення відповідно до стану культури. Завдяки системі Variflow оператор може оптимізувати потік культури в складних умовах прибирання.

Дисковий барабан доступний у трьох п'яти конфігураціях: комплект з 2x8, 2x10, 2x12, 2х16 або 2х20 ножів для подрібнення маси на довжину від 6 до 33, 5 до 27, 4 до 22, 3 до 16 і 2 до 13 мм, відповідно.

 

Нове покоління комбайнів серії CX поповнилося новою моделлю CX8.85 потужністю 450 к.с., а флагманська модель CX8.90 оснащена 490-сильним двигуном. Для обох моделей розроблений 12500-літровий зерновий бункер.

New Holland CX8.85

Моделі CX7.90, CX8.80, CX8.85 і CX8.90 можуть обладнуватися гумовими гусеницями SmartTrax і системою підвіски Terraglide.

Комбайни оснащені новою кабіною Harvest Suite Ultra. На допомогу оператору приходить багатофункціональний джойстик CommandGrip і 10,5-дюймовий кольоровий монітор IntelliView IV з підтримкою сенсорного управління.

Завдяки соломотрясами Opti-Speed, комбайн автоматично налаштовує швидкість клавіш, щоб вона відповідала максимальної пропускної спроможності для збираного зерна: пшениці, кукурудзи, ріпаку або рису. На додаток до цього система автоматично уповільнює рух клавіш соломотряса при русі вгору по схилу і прискорює частоту їх обертання під час руху вниз.

Massey Ferguson

Massey Ferguson представив новий MF Activa 7340 з новітнім 4-циліндровим двигуном AGCO об'ємом 4,9 л і потужністю 176 к.с., який встановлюється також на трактори серії MF 6600.

MF Activa +7340

За словами Адама Шерифа, 4-циліндровий двигун дає масу переваг, серед яких менша кількість рухомих частин, зниження споживання палива і більш тиха робота.

Друга новинка - модель MF Activa 7344 працює на новому 6-циліндровому двигуні AGCO.

Комбайни отримали нові системи управління, включаючи термінал, багатофункціональні важелі; збільшена швидкість розвантаження.

Підсумок

Отже, основні тренди в середовищі комбайнів на виставці Agritechnica (і які будуть основоположними на найближчі два роки):
  • напрямок на економічність двигунів (при цьому, не забуваючи про екологію);
  • збільшення пропускної спроможності;комбайни все більше «розгортаються до людини»: оптимізується освітлення, комфорт оператора;
  • комбайни все більше пристосовуються до пересування по дорогах загального користування.
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 827 | Додав: evgeniu | Теги: Case IH, john deere, Agritechnica-2015, KRONE, комбайн, NEW HOLLAND, claas, Lexion | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar