MENU

13:13
Олексій Павленко про інвестиції та майбутнє агрохолдінгу «Мрія»
«Український агробізнес зберігає інвестиційну привабливість. Ми за збереження компанії, за збереження робочих місць та залучення нових інвестицій. В Україні працює правова система захисту акціонерів. Ми хочемо, щоб іноземні інвестори чітко розуміли – в країну потрібно складати гроші і в ній безпечно працювати» - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на прес-конференції: «Результати аудиту активів агрохолдингу «Мрія». Стратегія подальшої стабілізації компанії». 
Міністр також підкреслив, що ситуація навколо реструктуризації боргу компанії, повернення контролю над активами та призначення нового менеджменту, дасть нове дихання для розвитку холдингу.
“Ми активно включилися у роботу щодо врегулювання ситуації із “Мрією”, адже у 6 західних областях діяльність агрохолдингу є бюджетоформуючою. У 2014 році загальна сума податків, сплачених Україні склала майже 130 млн гривень, вартість оренди землі — 166 млн гривень.
“Мрія” - це потужне підприємство, яке дає тисячі робочих місць. Збереження компанії відповідає інтересам економіки України. Ми мали закласти основу для цивілізованого підходу у вирішенні аналогічних питань” - зазначив Олексій Павленко.
Генеральний директор «Мрії» Саймон Чернявський запевнив працівників та пайовиків компанії щодо подальшої долі агрохолдингу – “Мрію” планують розвивати та зберегти провідні позиції компанії в аграрному секторі України.
 Довідково:
У серпні 2014 року агрохолдинг “Мрія” анонсував процес реструктуризації, утримувачі бондів зі строком до 2018 року оголосили вимогу щодо дострокового погашення кредитів. Комітет  кредиторів прийняв рішення тісно співпрацювати та координувати свої дії через фінансових консультантів (Rotchild&Co). У середині грудня компанія HF Asset Mgmt, BVI (яка контролювала 80% акцій холдингу) була визнана неплатоспроможною. У лютому був призначений новий тимчасовий керівник у компанію Mrya Agro Holding pic (Кипр), перехід під контроль кредиторів. У середині лютого Комітетом кредиторів був призначений новий менеджмент, де-юре і де-факто активи компанії переходять під контроль кредиторів.
 
Після 6 місяців боротьби за права кредиторів, досягнуто безпрецедентний результат: отримано контроль над активами. Новий менеджмент та фінансові радники кредиторів наразі фокусують свої дії на стабілізації діяльності компанії та досягненні повної реструктуризації боргів, прокладаючи шлях до відновлення “Мрії”, і відповідно — повернення коштів кредиторам.
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 551 | Додав: evgeniu | Теги: інвестиції, мрія, Мінагрополітики України, агрохолдинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar