MENU

02:50
Олексій Павленко ініціює роздержавлення 254 неефективних ДП

Я вже ініціював роздержавлення 254 підприємств. З них 101 підприємство буде приватизоване через розпаювання. Відтак більше 10 тисяч членів трудових колективів отримають земельні та майнові паї. Ці активи буде повернуто до конкурентного реального ринку. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на брифінгу.

 

 

Він повідомив, що за результатами перевірки та фінансової діагностики з 571 ДП, виявилися прибутковими лише 20%. Усі інші наразі є тягарем для бюджету. «Вони давно вилучені з реальної економіки. Частина з них знаходиться у стадії ліквідації, інша — на стадії банкрутства, деякі просто перебувають у жахливому стані», — сказав Олексій Павленко.

«Після реорганізації ще 158 підприємств залишиться не більше 10. Далі і їх чекає приватизація. Міністерство і в подальшому формуватиме політику, а не буде наглядачем корупційних схем», — сказав Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 440 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, роздержавлення, приватизація, державні підприємства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar