MENU

19:48
Очільник Мінагрополітики: Моя мета як міністра – дерегулювати галузь
Постанова Кабміну №442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», прийнята у вересні 2014-го, фактично дає старт земельній реформі.
 
Держземагентство України перейменовано у Держслужбу з питань геодезії, картографії та кадастру з передачею відповідних функцій із формування державної земельної політики. При цьому Мінагрополітики також формуватиме державну політику у частині використання і охорони сільськогосподарських земель. «Фактично управління земельною політикою поділили між Мінагрополітики та Мінрегіоном. Хоча доречною, як на мене, є концентрація їх в одному органі», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко в інтерв’ю виданню «Новое время».
«Ситуація загалом непевна, якщо її оцінювати за критеріями корпоративних інтересів окремих відомств. Але вона значно перспективніша у ракурсі суспільних інтересів», - підкреслив очільник міністерства.
Реформа, при всій її неоднозначності, спрямована на забезпечення прозорості земельних відносин, реальну децентралізацію та розширення компетенції місцевих рад – представників інтересів громад. Ці стратегічні завдання – вагоміші за можливі корпоративні застереження.
«Моя мета як міністра – дерегулювати галузь, децентралізувати окремі її функції, передати їх натомість місцевим громадам. Ми надаємо громадянам право розпоряджатися земельними ресурсами у межах своїх територіальних громад. Загалом вбачаю вагомий позитивний аспект в останніх змінах у земельних відносинах. В умовах чинності земельного мораторію важливе завдання – спростити адміністративні процедури, що, до речі, передбачено Коаліційною угодою», - сказав Олексій Павленко.
 
Прес-служба Мінагрополітики
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 464 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, земельна реформа, реформи, оптимізація органів влади | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar