MENU

01:54
Нова технологія Kverneland (революційній рулонний прес-підбирач) стала срібним призером SIMA-2015

Kverneland представив революційній рулонний прес-підбирач FastBale (в Європі також буде просуватися під брендом Vicon). Новинку презентували на SIMA-2015. Технологія формування та упаковки рулонів, реалізована на FastBale, отримала не лише схвальні відгуки відвідувачів, а й журі конкурсу інновацій, яке оцінило революційну розробку і присудило машині срібну медаль.

Прес-підбирач сконструйовано на заводі Kverneland Group у Равенні (Італія), що спеціалізується на кормозаготівельній техніці. FastBale втілив дві унікальні характеристики: по-перше, це єдиний у світі безперервно працюючий рулонний прес-підбирач з фіксованою камерою і, по-друге, це єдина машина такого роду, що поєднує в собі також функцію упаковки рулонів (пропонується як опція).

Конструкція машини інноваційна — дві камери розташовані послідовно: як тільки скошена маса досягає потрібної щільності в камері попереднього пресування (де формується приблизно 2/3 рулону), вона відправляється в основну камеру прес-підбирача, де процес продовжується і рулон досягає максимального розміру 1,25 м в діаметрі. Як тільки формування одного рулону завершилося, процес пресування скошеної маси в камері попереднього пресування запускається знову, а готовий рулон, укладений в сітку, тим часом передається з основної камери на поле чи на обмотувальник. Таким чином, робота машини триває безперервно.


Щоб забезпечити просту, але надійну передачу рулону на обмотувальник, інженери розробили паралельне кріплення рами обмотувальника. Це дає змогу йому опускатися для прийому рулону з основної камери прес-підбирача.

Після цього обмотувальник знову піднімається, і рулон обмотується двома «рукавами» плівки. На відміну від традиційних механізмів, обмотка в Kverneland FastBale відбувається у вертикальній площині.

Як тільки процес обмотки завершений, обмотувальник опускається, а його задній ролик піднімається, вивільняючи упакований рулон на землю.

Така оригінальна конструкція прес-підбирача з обмотувальником робить його дуже компактним — FastBale значно коротший, ніж інші комбінації прес-підбирач-обмотувальник, представлені на ринку.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 510 | Додав: evgeniu | Теги: прес-підбирач FastBale, прес-підбирач, інновація, Kverneland, SIMA-2015, кормозаготівля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar