MENU

12:45
Найцікавіші прем’єри минулого року в Україні: сівалки

Продовжуємо цикл матеріалів про найцікавіші новинки минулого року. В черговому огляді — прем’єри ринку посівної техніки.



 

Väderstad

Шведський виробник презентував в Україні посівний комплекс Spirit 800S (заголовне фото). Агрегат орієнтований на швидкісний посів — 11—18 км / год., що підтвердили перші випробування в Україні в одному з господарств на Вінниччині. Інженери заклали в машину можливість сіяти широкий спектр культур за будь-якою системою обробітку ґрунту (мінімальна норма висівання — 1 кг / га), інноваційний висівний апарат Fenix ІІ та радар, що контролює швидкість роботи.

Комплекс отримав подвійний сошник зі зміщеними у шаховій послідовності дисками (для кращого розрізання ґрунту). Ще одна особливість Spirit — широкі (40 см) прикочувальні колеса для якісного ущільнення ґрунту перед висіванням.

Посівний комплекс пропонується в кількох комплектаціях, з шириною захвату від 4 до 9 м, шириною міжрядь 12,5 та 16,7 см та можливістю висівати одночасно два типи культур за допомогою встановлення міні-сівалки BioDrill.

 

Horsch

Німецький виробник адаптував до роботи в українських умовах універсальний посівний комплекс Pronto DC. Агрегат підійде для роботи як за традиційною, так і мінімальною технологією обробітку.

 

Комплекс характеризується високими швидкістю роботи — до 20 км/год., точністю висівання й внесення добрив та копіювання поверхні поля. Двохрядна дискова борона не потребує обслуговування. Доповнює набір рішень великий бункер для насіння (від 2800 до 3500 л). В Україні будуть доступні варіанти із шириною захвату від 3-х до 9-ти м.

Також німецький виробник доповнив механічні сівалки точного висівання Maestro пневматичними модифікаціями. На вершині лінійки — 24-рядковий агрегат Maestro 24.70-75 SW. Серед інноваційних рішень — системи дозування та контролю закладання насіння.

 

Maschio Gaspardo

Провівши в 2013 році в Києві передпоказ посівного комплексу Corоna 600, італійський виробник розпочав приймати замовлення на новинку і від українських аграріїв.

 

Агрегат пропонується з робочою шириною 6 м (кількість рядів — 40) та бункером для насіння в 3500 л. Турбіна має гідравлічний привід від системи трактора. Робоча швидкість — 10—15 км/год., що залежно від умов роботи дає змогу готувати насіннєве ложе та засівати до 9 гектарів за годину.

 

Challenger

Американський виробник продовжує удосконалювати системи точної сівби. Нещодавно компанія вивела на ринок сівалку для просапник культур нового покоління СН 9000. Модель увібрала кращі технологічні рішення попередніх серій, отримавши низку конструкторських рішень, що підвищили швидкість та точність роботи.

 

Моделі серії СН 9000 отримали нову конструкцію висівної секції, запатентовану систему підтримання глибини висівання, систему позитивного тиску РАМ та ексклюзивний дизайн дозувальних дисків Edge-Drop. Усе це в сумі максимально швидко й точно доставляє насіння з бункера до борозни, уникаючи пошкодження оболонки зернин.

Лінійка включає моделі на 6, 8, 12 рядків для роботи на міжрядді 70—76 см та на 16 і 24 рядки з міжряддям 70 см. Сівалки агрегатуються з обладнанням для внесення рідких і сухих добрив, з ґрунтообробними машинами і адаптовані для роботи за класичною, мінімальною та нульовою технологіями.

 

Great Plains

Ще один американський виробник вивів на український ринок сівалки двохстрічкового висівання. Нова технологія набуває популярності в світі: як показали результати 10-річного дослідження, використовуючи її, можна підвищити врожайність кукурудзи на 5—6 центнерів з гектара.

 

Досягається це за рахунок висівання насіння в «шаховому порядку», в результаті чого рослини отримують більше місця для росту. Технологія підходить для усіх ґрунтів. Окрім кукурудзи, добре себе зарекомендувала під час вирощування пшениці, сорго, квасолі, інших культур.

Представлені в Україні сівалки YP-1625 оснащені перевіреними часом сошниками серії 25, що характеризуються високою якістю роботи. Агрегат доступний в модифікаціях з робочою шириною від 10,97 до 14,6 м. Кількість сошників — від 16 до 31 для висівання за традиційними технологіями та 24 чи 32 — двохстрічкового. Міжряддя варіюється від 38 до 91 см.

Ще одна особливість конструкції — великі ємності для насіння й добрив. При цьому сівалку можна замовити як з бункером для сухих добрив (об’єм — 3525 л), так і рідких (2840 л).

 

Bourgault

Канадський виробник влітку представив зернову дискову сівалку нового покоління 3710.

 

Агрегат призначений для роботи за нульовою та мінімальною технологіями, в тому числі в посушливих районах. Серед технічних особливостей — паралелограмне кріплення дискового сошника, що дозволяє копіювати рельєф, зберігаючи при цьому задану глибину загортання. Зручний гідравлічний контроль під час руху з кабіни трактора дає змогу регулювати тиск прикочування від 32 до 104 кг для максимального проникнення робочих органів у ґрунт. Ширина захвату — від 12,2 до 18,3 м.

Сівалка працює в парі з пневматичними бункерами серії 6000. Виробник пропонує моделі об’ємом від 9867 до 24 667 л, а також широкий вибір опцій, в тому числі високоточну вимірювальну систему PDM Plus.

 

Нові імена

В 2014 році в Україну розпочалися поставки продукції американського виробника Landoll. На «Агро-2014» було продемонстровано зернову сівалку 5211-20. Агрегат адаптовано для роботи за традиційною, мінімальною та нульовою технологіями.

 

Ширина захвату — 6,1 м, міжряддя — 19 см. Регулювання кожного сошника здійснюється пневматично. За раз сівалка бере «на борт» 1374 л зерна та 916 л добрив.

Агрегат отримав кілька запатентованих рішень. Зокрема, притискні планки, що запобігають переміщенню ґрунту назовні, повертаючи його в насіннєве ложе для кращого накриття насіння. Це дає змогу утворювати вузьку борозенку, максимально дотримуючись заданої глибини.

Ще одна новинка — механічна зернова сівалка HBM-SK28 турецької компанії Ozdoken.

 

Комбінована причіпна машина використовується для сівби пшениці, ячменю, вівса, гороху, бобових, а також для дрібного насіння, такого як ріпак чи конюшина.

Сівалка укомплектована 28 дисковими подвійними сошниками, прикочуючими колесами, гідравлічними розпушувачами та гідравлічною бороною. Відстань між сошниками — 14 см. Ширина захвату — 3,92 м. Агрегат оснащується бункером для насіння об’ємом 440 л. Ємність бункера для дрібного насіння — 94 л. Одночасно сівалка може вносити мінеральні добрива, беручи їх за раз на «борт» 440 кг.

Оригінальна опція від Ozdoken — можливість блокувати дишло вертикально, що дає змогу агрегатувати сівалку в навісному положенні. Глибина посіву регулюється за допомогою гідравліки.

 

Бразильський слід

Бразильський фахівець у сегменті посівної техніки для нульового обробітку Semeato розпочав поставки сівалок SSM 33 VS. Агрегат зберіг переваги SSM 33 та отримав низку нових рішень, спрямованих поліпшити характеристики роботи в умовах великої кількості пожнивних залишків та на вологих ґрунтах. Підійде як для вузькорядного, так і широкорядного посіву. Працює на робочих швидкостях в діапазоні 6—10 км/год.

 

Інша новинка — SOL TC 16. 16-рядний агрегат має гнучкий привід висівного апарату, що забезпечує рівномірність висівання, міцні робочі органи для «перетравлення» великої кількості пожнивних залишків, сучасні системи контролю та регулювання, великі пластикові бункери для насіння й добрив. Останні, завдяки запатентованій «гільйотині», вносяться під насіння на глибину до 18 см, уберігаючи його від «опіків».

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 812 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Great Plains, Landoll, HBM-SK28, Semeato, Väderstad, диск, Ozdoken, двухстрічкове висівання, сівалка, сошник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar