MENU

14:21
Міністр взяв участь у нараді з питань виробництва біопалива в Україні
1258971233_4-1-1_novyj-razmer.jpg

18 липня 2014 року, відбулася нарада на тему: «Біопаливо - продовольча, енергетична та екологічна безпека України».  Ініціатором та організатором наради є Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Національною академією аграрних наук України.

Україна відноситься до енергодефіцитних країн,  адже щорічно споживає до 50 млрд.м3 природного газу, з яких понад 30 млрд.м3  змушена імпортувати.  У зв’язку з непередбачуваними та економічно невмотивованими діями Росії, яка є основним експортером газу, питання біопалива стало одним із найбільш пріоритетних для України.

На сьогоднішній нараді науковці прозвітували про вже створені проекти та про перспективні напрямки. Національна академія аграрних наук України оголосила про відкриття фінансування наукових досліджень п’ятирічної програми «Біоенергетичні ресурси». Головною установою з виконання даної програми є Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України. Програмою передбачається дослідження енергетичного потенціалу ряду традиційних та нових сільськогосподарських культур. Перспективними культурами визначено цукровий буряк, міскантус, свічграс, енергетичну вербу.

Виступаючи на нараді, Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка зазначив: «В Україні давно назріла потреба переходу на біопаливо. Однак не можна забувати, що ми не можемо розвивати одну галузь завдаючи шкоди багатьом іншим. Збільшення обсягів виробництва біопалива повинно бути чітко розрахованим та запланованим. Ми не можемо порушити баланс біосфери, а тому при плануванні маємо точно знати що, на скільки років, з якою інтенсивністю будемо саджати. Тому головним завданням НААН є перейти з теоретичної площини в практичну, але робити це обдумано і відповідально. Нашим гаслом повинні стати слова видатного українського науковця В.І. Вернадського: «Через розумне споживання до раціонального використання природних ресурсів».

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 476 | Додав: evgeniu | Теги: Біопаливо, Біоенергетичні ресурси, АПК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar