MENU

11:35
Міністерство ініціює звільнення керівника держкомбінату «Пуща-Водиця»
Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює звільнення керівника державного агрокомбінату «Пуща-Водиця». Про це на сторінці в соціальній мережі Facebook написав Міністр Олексій Павленко.


Таке рішення було прийняте за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності компанії. «Як тільки про майбутню «ревізію» стало відомо на комбінаті, його директор раптово захворів та взяв лікарняний. Цікаво, що до цього перевіряючих на територію «Пущі-Водиці» не допускали. Незважаючи на опір, перевірка все таки відбулася. Результати будуть передані до правоохоронних органів. Міністерство вже ініціювало звільнення директора, яке погодила Київська облдержадміністрація», — повідомив Міністр.
У подальшому планується призначити виконуючого обов’язки директора комбінату. Він очолить підприємство до обрання постійного керівника, якого визначить конкурсна комісія.
Комбінат, який в минулому був лідером з овочівництва, садівництва, тваринництва та переробки, став збитковим у 2007 році. Зупинена робота шампіньйонного комплексу, майже не залишилось теплиць та потужностей для зберігання фруктів, повністю зупинена переробка, а тварин пускають під ніж. За словами представників трудового колективу та профспілки, з якими керівництво міністерства зустрічалося неодноразово, сьогодні на металобрухт розпилюють теплиці і вивозять скло.
Доходи від реалізації продукції за 3 роки зменшилися втричі — до 12,7 тис. грн. Частину земель віддали під будівництво торгівельно-розважального комплексу, з 2200 працівників на комбінаті залишилось близько 125 чоловік.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 458 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: агрокомбінат «Пуща-Водиця», ініціює звільнення, Мінагрополітики України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar