MENU

22:05
Мінагрополітики: В Україні впроваджується практика з введення в обіг аграрних розписок
Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з Міністерством юстиції України запроваджують пілотний проект з введення в обіг аграрних розписок. Зокрема, це передбачено спільним наказом двох структур, який прийнято днями.
Аграрна розписка – товаророзпорядчий документ, що фіксує безумовне зобов’язання боржника, яке забезпечується заставою, здійснити поставку сільськогосподарської продукції або сплатити грошові кошти на визначених у ньому умовах.
Це новий інструмент забезпечення ресурсами сільськогосподарських товаровиробників. Він покликаний поліпшити доступ до кредитних ресурсів, сприятиме покращенню довгостроковому плануванню ведення господарської діяльності.
Такі кроки дадуть змогу практично вивчити усі можливі ризики та визначити «критичні точки» запровадження аграрних розписок з тим, щоб у подальшому забезпечити належне функціонування такого інструменту, зробити його привабливим для бізнесу та поширити на всю територію України.
Запровадження пілотного проекту передбачено з 9 вересня 2014 року. Відпрацювання технологій введення аграрних розписок буде здійснюватись на прикладі Полтавської області.
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 449 | Додав: evgeniu | Теги: аграрні розписки, Мінагрополітики України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar