MENU

15:13
Мінагрополітики: В рамках співпраці з ЄС вдалося залучити інвестиції у вітчизняну аграрну науку
За підтримки Міністерства агарної політики та продовольства України Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького отримав обладнання на 4 млн. грн. в рамках реалізації спільного українсько-польського гранту, що фінансується Європейським Союзом.

Зокрема, до Львова доправили 13 найсучасніших ультразвукових приладиголландського виробництва. Кілька з них – це прилади преміум-класу, яких на сьогодні нема в інших  українських навчальних закладах, навіть медичного профілю.
Завдяки цій апаратурі львівські ветеринари можуть виконувати весь спектр ультразвукової діагностики: від акушерства до кардіології і хочуть поділитися новими технологіями з іншими.
 «У нас є ідея створення на базі нашого університету Всеукраїнського демонстраційно-навчального центру ультразвукової діагностики. Маємо чітке усвідомлення, що якщо ми йдемо до Європи, до світових стандартів, то нас чекає неймовірна конкуренція на освітньому ринку. І єдиним мірилом тут є якісні знання, практичні вміння та навички наших студентів. Та й для Львова створення такого центру буде надзвичайно важливим та престижним. Як-не-як, але лише в цьому році ми залучили понад 10 мільйонів гривень грантових коштів. Фактично це іноземні інвестиції в науку», – зазначив ректор університету, професор Володимир Стибель.
Крім того, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького спільно з колегами з Люблінського природничого університету (Польща) у рамках гранту ЄС «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями», реалізовує масштабний проект із побудови ветеринарної клініки та оснащення університету найсучаснішою діагностичною апаратурою. Загальна сума гранту для української та польської сторони становить 1,5 млн. євро.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 553 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, грант, Львівський національний університет, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar