MENU

03:39
«Мінагрополітики презентує повну програму агросектору в рамках угоди з ЄС», - Владислава Рутицька
Європейський Союз надає допомогу Державній ветеринарній та фітосанітраній службі у вдосконаленні системи контролю безпечності контролю харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу».  Роботу у цій сфері сьогодні обговорювали під час засідання представників європейської комісії, заступника голови Держветфітослужби Віталія Башинського та заступника Міністра аграрної політики та продовольства Владислави Рутицької.
Офіційне відкриття проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» відбулось ще на початку липня.  Сьогодні представники Європейської  комісії приїхали ще раз обговорити основні напрямки діяльності та розробити чіткий план роботи на найближчий час.
Проект ЄС, бюджет якого складає 3 млн євро, допоможе гармонізувати відповідне законодавство України із законодавством ЄС, а також створити і запровадити правовий клімат, який сприятиме виробництву безпечних харчових продуктів і покращить експортні можливості.
«Ми з робочою групою Міністерства аграрної політики та продовольства працюємо над презентацією повної програми агросектору в рамках угоди з ЄС. Ми чітко розуміємо важливість питань з контролю за якістю і безпекою української продукції. Для вітчизняних виробників важливо працювати на європейському ринку і отримувати квоти. Це задача номер один», - сказала заступник Міністра Владислава Рутицька.
Головною метою діяльності Проекту є допомога державним органам, залученим до сфери безпечності продукції «від лану до столу», а також відповідним державним лабораторіям.  Проект триватиме 33 місяці. У підсумку очікується, що за допомогою міжнародних експертів в Україні посилиться захист здоров’я та прав споживачів, зменшиться частота виникнення харчових інфекцій, а також покращиться сприйняття української продукції на внутрішньому та міжнародному ринках.
 Прес-служба Мінагрополітики

 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 565 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar