MENU

22:25
Мінагрополітики підтримує скасування або обмеження дії 22 дозвільних процедур
Мінагрополітики підтримує скасування або обмеження дії 22 дозвільних процедур у сфері рослинництва, агрохімікатів, тваринництві, харчових продуктів, рибництві та водокористуванні. Про це заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька зазначила під час бізнес-форуму «Інвестиції в сільське господарство та продовольство України. 
Необхідність прийняття законопроекту стала зрозумілою в результаті розробки Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 рр.
«Законопроект про дерегуляцію в АПК (№2558а) був відпрацьований з відповідними державними органами та погоджений з МінАПК, Держпродспоживслужбою та Держрибагенством. Законопроект є результатом напрацювань робочої групи МінАПК з питань дерегуляції, створеної за сприяння Єврокомісії. Документ дозволяє суттєво зменшити корупційні ризики, пов’язані з дозвільними документами. Вирішуються також важливі соціальні проблеми, які пов’язані із добуванням води із водозаборів.
«Важливою пропозицією проекту є відкриття українського ринку добрив для продукції з усіх країн світу, чим фактично проводиться демонополізація ринку добрив», - зазначила Владислава Рутицька.
Прийняття законопроекту дозволить: суттєво скоротити адміністративні витрати для аграріїв; знизити ціни на добрива; спростити вихід нових суб’єктів господарювання на ринок, і як наслідок – зниження цін на харчові продукти.
«Наша мета – максимально спростити умови для ефективної роботи бізнесу та допомогти вітчизняним агроекспортерам вийти на нові ринки. 26 із 100 найбільших українських компаній  – аграрні, а кожен 5 українець працює в сільському господарстві. Не дивлячись на низку політичних та економічних викликів, Україна зберегла місце одного з найбільших експортерів олії та зерна. Наша країна і надалі планує нарощувати експорт власної сільгосппродукції та сподівається на підтримку ЄБРР у цьому питанні», - додала Владислава Рутицька.
Наразі, готується до подання у ВРУ законопроект щодо дерегуляції у сфері земельних відносин. Ним буде запропоновано скасувати 7 дозволів у землевпорядній сфері, зокрема і державної експертизи землевпорядної документації.

 
 Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 429 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: законопроект, Мінагрополітики України, закон, витрати, бізнес-форум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar