MENU

11:08
Мінагрополітики ініційовано роздержавлення 254 підприємств
Мінагрополітики відновлює контроль в управлінні підпорядкованими державними підприємствами. Вже перевірено діяльність підприємств та установ зі сфери управління міністерства, яких загалом налічується 571, разом із освітніми закладами, які передані до Міносвіти. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час слухань у парламентському Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин.  
Здійснена перевірка показала, що прибуткових підприємств практично немає. «Не бачу жодного, яким Україна може пишатися. Із майже сотнею ДП міністерство взагалі втратило зв'язок. Їх директори стали місцевими феодалами, поза будь-яким державним контролем», — сказав Олексій Павленко. Він підкреслив, що деякі з таких «керівників» не просто довели довірені держпідприємства до руїни та створили розплідник корупції, але й чинять опір проведенню фінансової діагностики та аудиту, ініційованих Мінагрополітики. «Вони бояться незалежної перевірки. Розуміють, що «нагосподарювали» не на одну кримінальну справу. Тим не менш ми здійснюємо внутрішній аудит. Вирішуємо кадрові питання. Витягаємо з лікарняних директорів, які заховалися від перевірок», — розповів Міністр.
За словами Міністра єдиний вихід з ситуації – приватизація. Відтак було ініційовано роздержавлення 254 підприємств. З них 101 планується приватизувати через розпаювання. Також у планах реорганізація й інших 158 підприємств. Натомість залишити не більше 10, на які також у подальшому чекає приватизація.
Загалом у сфері Мінагрополітики 177 підприємств згідно закону не підлягають приватизації.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 477 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: державні підприємства, Мінагрополітики України, Мінагрополітики, роздержавлення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar