MENU

14:47
Мінагрополітики дбає про розвиток племінної справи
Відповідно до Положення з проведення апробації селекційних досягнень у тваринництві та відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16 жовтня 2014 року “Про проведення апробації заводської лінії Добряка червоної білопоясої породи свиней”, утворена експертна комісія з проведення апробації заводської лінії Добряка червоної білопоясої породи.
 
До складу експертної комісії увійшли фахівці Мінагрополітики, Національної академії аграрних наук України, науковці аграрних навчальних закладів.
Експертна комісія в термін до 10 листопада 2014 року проведе експертну оцінку селекційного досягнення з виїздом до Миколаївської області. Під час роботи комісії буде проведено оцінку племінних свиней за продуктивними та своєрідними характерними господарсько-корисними ознаками, що притаманні тваринам, які належать до лінії Добряка.
Вказана лінія  утворилась внаслідок цілеспрямованої роботи багатьох фахівців галузі та бере початок від видатного представника породи - Добряка, який мав значний вплив на розвиток морфологічних та продуктивних ознак, що перевищували попередні типи та стійко передавав їх потомству.
Висновки експертної комісії будуть розглянуті Науково-експертною радою Міністерства аграрної політики та продовольства України.
 
Прес-служба Мінагрополітики
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 500 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, червоної білопояса порода, племінна справа, свинарство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar