MENU

15:33
Методичні рекомендації із застосування Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів

Методичні рекомендації із застосування Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів

Методичні рекомендації розроблено на основі Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 року (далі – Технічний регламент).

Технічний регламент з 01 січня 2016 року вводиться до обов’язкового застосування в Україні.

Ці рекомендації розроблено як довідник для усіх зацікавлених сторін, які застосовують Технічний регламент, та призначено для допомоги  в тлумаченні положень зазначеного Технічного регламенту з метою  вирішення завдань щодо введення тракторів, причепів, причіпних машин і їх компонентів в обіг; оцінювання та підтвердження відповідності визначеним вимогам.

Рекомендації не замінюють Технічний регламент, а тільки роз’яснюють базові  питання щодо його застосування, такі  як:

– сфера поширення Технічного регламенту;

– умови введення в обіг тракторів, причепів, причіпних машин і їх компонентів;

– класифікація за категоріями і типами;

– оформлення і подання заявки та комплекту документів на затвердження типу;

– процедури затвердження типу;

– встановлення вимог;

– оформлення сертифіката відповідності затвердженому типу та маркування.

Методичні рекомендації розроблено УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого       (який наказом Міністерства аграрної політики і продовольства України від 30.11.2012 № 744 призначено консультаційно-методичним центром (КМЦ)
з питань застосування Технічного регламенту щодо сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин) за участю Відділу міжнародної інтеграції  в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів в АПК Мінагрополітики України.

З питань, що виникають під час застосування Технічного регламенту, проведення процедури підтвердження відповідності продукції визначеним вимогам, слід звертатися до КМЦ за адресою: вул. Інженерна, 5, смт Дослідницьке Васильківського р-ну Київської обл., 08654, а також тел. (04571) 3-34-44 (заступник керівника КМЦ), тел./факс: (04571) 3-35-40; тел. (04571) 3-30-32, 3-30-62 (відділ забезпечення діяльності КМЦ), e-mail: tvtsema@mail.ru).

Впровадження європейських норм щодо безпечності тракторів, причепів, причіпних машин, їх компонентів, процедур оцінювання відповідності на базі Технічного регламенту – основа підвищення конкурентоспроможності зазначеної української продукції і можливості виходу її на європейські і світові ринки, а також оснащення агропромислового комплексу України більш безпечними та продуктивними технічними засобами.

Завантажити Розмір
Методичні рекомендації.doc 14.04 MБ
джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 618 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, причепи, Технічний регламент, Трактор, довідник, Методичні рекомендації, с. г. машини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar