MENU

04:27
«Кулан» — компактна модель з електричним «серцем»

«Кулан» — таку назву отримала модель, розроблена для потреб аграріїв технічним Інститутом Фраунгофера спільно з іншими німецькими науково-дослідними установами та компаніями. Новинка характеризується низькою вагою, високою як для класу вантажопідйомністю та електричним «серцем» і вже відзначена на конкурсі «Німеччина — країна ідей 2014-15».

Машинка повністю відповідає назві. Як і кулани — невисокі коні — має компактні розміри та малу вагу — всього 300 кілограм. Досягли цього використанням надлегких сучасних матеріалів. Останні характеризуються ще й високим ступенем вогнестійкості. Зокрема, вантажний відсік виготовлений з алюмінію та покритий армованим скловолокном поліуретаном. Лоток для зберігання дрібних речей взагалі з… повторно переробленого паперу та картону.

Незважаючи на вагу, «Кулан» може перевозити тонну вантажу. Джерелом енергії є компактний електромотор. Розробники обіцяють, що на одній зарядці автомобільчик може подолати 300 кілометрів. У разі «рваного» режиму роботи в господарстві заряду батареї вистачать на п’ять-шість годин безперервних поїздок.

Розробники розраховують зацікавити новинкою фермерів як альтернативою квадроциклам і пікапам. Крім того, «Кулану» знайдеться місце для роботи в парках, зелених зонах, великих торговельних центрах.

Додамо, що новинку вже відзначили на загальнонаціональному конкурсі «Німеччина — країна ідей 2014-15». Дебютує ж «Кулан» на Міжнародній автомобільній виставці в Ганновері, яка відкриється 25 вересня. 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 537 | Додав: evgeniu | Теги: «Кулан», технічний Інститут Фраунгофера, надлегкий позашляховик для аграріїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar