MENU

15:27
Критика використання біопалива

До будь-якої критики того чи іншого виду палива варто ставитися критично. Енергетичний бізнес приносить величезні прибутки як власникам, так і людям, що працюють в цій сфері. Тому для захисту своїх інтересів і грошей виробники джерел енергії часто використовують не зовсім чисті методи.
Головним аргументом в критиці подальшого розширення виробництва біопалива є витіснення сільськогосподарських площ. Традиційний аграрний сектор зазнає скорочення площ з боку тих культур, які найбільше підходять для виробництва палива.
За розрахунками відомих економістів виходить, що витіснення з боку нової галузі площ, які раніше використовувалися для посіву традиційних культур призведе до колосального росту голодуючих на планеті.
Але дослідження ООН свідчать про зворотні факти. Зростання галузі по виготовленню біопалива сприяє диверсифікації сільського господарства і лісової промисловості. Також сприяє поліпшенню якості їжі. Не кажучи про те, що нова і дуже велика галузь сприяє утворенню великої кількості робочих місць.
Пріоритет у розвиток біоенергетики як однієї з новітніх галузей промисловості, можна пояснити необхідністю шукати альтернативу нафти і газу з причини їх високої вартості. А також, залежно від джерел традиційної сировини. Це, поза сумнівом, турбує багатьох локальних споживачів і цілі держави.
Однак люди ніколи не відрізнялися особливою турботою в розумному споживанні природних ресурсів. Не винятком є ті жахливі наслідки при видобуванні сировини для виготовлення біопалива. В Малайзії та Індонезії були вирубані величезні масиви тропічних лісів. Для виготовлення біодизеля необхідний джерело тваринного або рослинного жиру їм і послужили, ті види дерев, що росли на даній території.
Однак якщо розібратися у всіх «за» і «проти» варто сказати, що виробництво біопалива є розумною альтернативою традиційним джерелам енергії - нафти і газу. Майбутнє людства може убезпечиться новим видом палива, виготовленого з допомогою тих дарів природи, які раніше не особливо цінувалися людиною.
Джерело: http://newecolife.com.ua/main/372-kritika-vikoristannya-bopaliva.html

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 535 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar