MENU

15:43
Українські переробники почали знижувати ціни на соєвий шрот

Ринок соєвого шроту в Україні залишається стабільним впродовж тривалого періоду. Вартість варіюється в діапазоні 8100-8500 грн/т на умовах самовивозу від виробника. Проте нині ціни на сировинному ринку пішли вниз. Тому деякі переробники почали знижувати відпускні ціни на соєвий шріт.

Про це повідомляє компанія Fenix Agro в огляді ринку концентрованих кормів.

«Якщо ще два тижні тому виробники намагалися наблизити свої відпускні ціни до максимальних, то вже зараз ціни поступово повертаються до мінімального рівня — 8000-8100 грн/т. Ціни на соєву макуху вже почали знижуватись. Основна причина — низький рівень попиту через високі ціни. На сьогоднішній день відпускні ціни варіюються в діапазоні 6800-7300 грн/т», — йдеться у повідомленні.

Аналітики Fenix Agro прогнозують зниження рівня пропозиції на початку серпня. Тоді багато виробників припинять виробництво для сезонного профілактичного ремонту. Цей фактор стримуватиме зниження відпускних цін. Також на ціноутворення впливатиме зменшення цін на соєву олію. Знижувальними факторами залишаються зменшення попиту та цін на сировинному ринку.

«Найближчим часом у сегментах соняшникового шроту та макухи слід очікувати стабільних цін. Основним фактором впливу на ціноутворення стане зменшення активності експортного ринку і зниження цін на сировинному ринку. Стримуватиме ціну поблажливий тренд на експортному ринку соняшникової олії і низький рівень пропозиції», — повідомили аналітики.

Згідно з оглядом Fenix Agro, нині український ринок соняшникового шроту стабільний. Суттєвих змін у цінах немає. За результатами минулого тижня діапазон відпускних цін варіювався в межах 3050-3500 грн/т. Заводи з експортною орієнтацією пропонували шріт на внутрішній ринок за цінами, вищими від максимальних.

«Експортний ринок малоактивний. Український соняшниковий шріт на міжнародному ринку коштує близько 265 дол./т на умовах поставки FOB. На ринку соняшникової макухи в деяких випадках ціни підвищилися. Основна причина — активний попит в умовах низької пропозиції. Заводи-переробники пропонували макуху по 2600-3000 грн/т на умовах самовивозу», — повідомили аналітики.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 633 | Додав: evgeniu | Теги: соєвий шрот, ринок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar