MENU

11:44
Керуючою компанією стане «Гомсільмаш»

У Білорусі створено холдинг виробників комбайнів та іншої сільгосптехніки з керуючою компанією «Гомсільмаш». Відповідну постанову Ради Міністрів прийняла 11 липня, повідомляє прес-служба білоруського уряду.

До складу холдингу увійшли шість держпідприємств. Окрім «Гомсільмашу», це Гомельський завод спецінструменту і технологічної оснастки, Гомельський завод лиття та нормалей, Науково-технічний центр комбайнобудування, Світлогірський машинобудівний завод і «СП-Буд». Акції цих підприємств, власником яких є держава, буде внесено до статутного фонду «Гомсільмашу». Також Міністерству промисловості і Держкоммайна доручено поповнити фонд акціями, випущеними за допомогою додаткової емісії.

Нині в Білорусі йде процес створення державних холдингів у різних галузях економіки, а також транснаціональних корпорацій. Низка державних підприємств пройшла процедуру акціонування. Мета уряду — продати неконтрольні пакети акцій закордонним інвесторам.

Як відомо, нині найбільшим інвестором в Білорусь є Росія. Росіяни також є основними покупцями білоруської техніки, в тому числі сільськогосподарської. До речі, з 1 січня 2015 року на сільгосптехніку made in Belarus в РФ буде надаватися субсидія нарівні з російською.

«Гомсільмаш» — одне з найбільших підприємств сільгоспмашинобудування країни. Відоме зерно-, кормо- та картоплезбиральними комбайнами «Палессе». Техніка заводу представлена й в Україні.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 589 | Додав: evgeniu | Теги: техніка, «Гомсільмаш», Білорусія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar