MENU

05:58
Katana 85 — під капотом 850 кінських сил

Німецький підрозділ корпорації AGCO запускає у виробництво кормозбиральний комбайн Katana 85. Створена на базі «шістдесят п’ятої» моделі, новинка пропонує безпрецедентну потужність у… 850 кінських сил. Перші серійні зразки надійдуть клієнтам у першому кварталі 2015 року.

В дію комбайн приводить дизельний 12-циліндровий двигун MTU об’ємом 21.0 літр. Силовий агрегат відповідає екостандарту Tier 4 Final. При цьому інженери домоглися цього без використання додаткових ресурсів, зокрема рідини AdBlue.

Не менш вражаючим є об’єм пального, який комбайн бере за раз на «борт» — 1500 літрів. Як опцію можна замовити двокамерний бак. Основна камера на 1250 літрів призначена для «дизеля», додаткова — на 250 літрів — для води чи концентратів для силосу.

Попрацювали конструктори і над системою охолодження «гіганта» для підтримання оптимального діапазону температур. Система активного пиловидалення захищає двигун від потрапляння з повітрям найдрібніших частинок, що дало змогу подовжити інтервали між технічним обслуговуванням.

Комбайн має гідростатичну трансмісію, у якій інженери реалізували концепцію «економічного приводу». У випадках, коли вся потужність силового агрегату не потрібна, приміром, під час підбирання трави, можна активувати режим ECO, що знижує оберти силового агрегату з 2000 до 1600 за хвилину. Швидкість робочих органів при цьому залишається постійною.

Не секрет, що ходові якості тракторів Fendt демонструють відмінні стабільність, надійність і комфорт руху, в тому числі в складних ґрунтових умовах. Не є винятком і комбайни Katana. Так, їх ходові якості на шосе не знижуються навіть на максимальній швидкості в 40 км/год.

Передня підвіска «Катани» характеризується компактністю, що дало змогу без проблем встановити габаритні вузли приводу жатки та передачі зеленої маси. Як основний робочий орган інженери Fendt і далі віддають перевагу перевіреній техніці Kemper.

Під стать двигуну — і високі пропускна здатність, швидкість та рівномірність потоку матеріалу. Подрібнювальний барабан діаметром 720 міліметрів, як запевняють у компанії, не має аналогів на ринку, а шестивальцьовий «живильник» забезпечує постійну подачу матеріалу незалежно від довжини різання. В зернодробарці інженери Fendt використали високопродуктивну оригінальну конструкцію. При цьому для переходу від заготівлі кукурудзяного силосу до силосу трав’яного не потрібно складних маніпуляцій.

Як і «молодша» модель, Katana 85 отримала нову, розроблену спеціально для кормозбирального комбайна кабіну, яка задовольнить найвимогливішого оператора. Концепція електроніки також багато в чому запозичила досвід розробників електронного обладнання для тракторів. Так, поряд з основною ідеєю використання комунікації на основі шини CAN, сюди включені багатофункціональний підлокітник з новим джойстиком і Vario-термінал розміром 10,4 дюйма.

 

Перші комбайни Katana 85 пройшли польові випробування в цьому році. В першому кварталі наступного розпочнеться їх серійне виробництво. Надпотужні машини будуть доступні на усіх ринках, де Fendt представлено кормозаготівельною технікою, до яких, на жаль, Україна не входить.



Докладніше про новинку — на сайті виробника.

 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 639 | Додав: evgeniu | Теги: Katana 85, Fendt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar