MENU

11:26
Ярмарок вакансій в Уманському національному університеті садівництва
Відкриваючи захід, очільник Мінагрополітики зазначив, що зі студентських лав наші фахівці повинні усвідомлювати, яке то щастя та нагорода, працювати на своїй, Богом даній, землі:

"Аграрна галузь є та царина, яка не просто заробляє гроші, а несе в собі найбільшу місію- забезпечує продовольчу безпеку, годує наших громадян. А коли є результат-є здобуток. Сьогодні ми тут для того, щоби обмінятися думками, щоб зрозуміти, які в нас є пропозиції для роботодавців і яких фахівців більше потребуть останні, як ми маємо використовувати сьогодні наш освітній потенціал",- сказав Ігор Швайка.

"Роботодавці хочуть отримати в один момент спеціаліста, який все вміє та якого не треба практикувати. Ми повинні враховувати виклики сьогодення",- Міністр Ігор Швайка.
Про це глава Мінагрополітики сказав під час спілкування зі студентами в Умані.

За словами Ігоря Швайки, коли роботодавець потребує досвідченого фахівця, зі свого боку, виші хочуть продати свій, так би мовити, готовий продукт, незважаючи на стрімкий розвиток умов сьогодення:
"Наразі ми створюємо дорадчий орган при Міністерстві-раду ректорів. Наша задача-готувати для профільного Міністерства ті позиції, підходи, визначати завдання, які б обумовлювали необхідність аграрної освіти в нашому житті та формулювали завдання на 10,20, 50 років. Якщо ми не думатимемо наперед-наша робота нічого не варта, ми зобов'язані розраховувати наші дії на багаторічне майбутнє", - сказав Міністр Ігор Швайка.
Також очільник Мінагрополітики наголосив на необхідності якомога більшого часу практикування студента, який би міг впевнено, після отримання диплому, виходити на ринок аграрних вакансій.


Як наголосив під час Ярмарку вакансій в Умані заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Андрій Дикун, країна пережила і переживає нелегкі часи, аграрний сектор єдиний, який демонструє позитивну динаміку та тримає економіку України.

"АПК годує сьогодні наших громадян, армію, будує свій імідж на світовому ринку та підтримує економіку", - заступник Міністра Андрій Дикун.
"Давайте говорити відверто, сьогодні робота в аграрній сфері - це сучасність та імідж. Бо її фахівці виконують найважливішу місію – забезпечують країну продовольством. Тому ми маємо враховувати той запит, який маємо сьогодні від роботодавців та максимально використати можливості сьогоднішнього ярмарку", - підсумував Андрій Дикун.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 511 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, виставка, ярмарок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar