MENU

15:08
Як правильно оцінити посівний комплекс перед покупкою
Важливі фактори при виборі пневматичної сівалки.
Кожен аграрій прагне до забезпечення ранніх і рівномірних сходів, від яких безпосередньо залежать його шанси на багатий урожай. Для вирішення цього непростого завдання доводиться визначати цілий ряд змінних, оскільки вибір правильного робочого обладнання для посіву культур має визначальне значення. Практика вирощування, стратегія обробки грунту, тип ґрунту, пожнивні залишки та доступний рівень інвестицій - всі ці чинники повинні прийматися до уваги. Крім того, фермери потребують також в зниженні витрат на вносяться матеріали, у захисті грунту і в гарантіях на випадок несприятливих погодних і ринкових умов. Коли кількість варіантів вибору сівалок на ринку настільки велике, дуже важливо знати, що шукати і як оцінити посівний комплекс перед покупкою. Про нюанси цього питання нам розповідає Микола Гапон, менеджер по продукту Challenger спільного підприємства AGCO -RM (СП міжнародного виробника сільськогосподарської техніки AGCO і російської корпорації «Російські машини», що об'єднує машинобудівні активи промислової групи «Базовий Елемент»).
Простота і зручність сівалки - секрет економії часу.
Перш за все, сівалки повинні бути адаптуються до різних культур і умов, оскільки рік на рік не доводиться. Рівномірність посіву, здатність працювати з важкої грунті і ефективне коткування - одні з найцінніших характеристик цього обладнання в будь-який період часу. Важливо, щоб агрегат в точності відповідав потужності наявного трактора та розміром поля. Не слід нехтувати і ефективністю робочого обладнання, оскільки саме довговічність і низькі витрати на технічне обслуговування знижують вартість володіння. Посівна техніка працює як складова частина загального комплексу техніки, тому можливість внесення добрив також має істотне значення. Якщо ж необхідно, щоб машина пропрацювала з повною віддачею від початку і до кінця сезону, то слід звернути увагу і на простоту її експлуатації - в сезон посівних робіт, коли дефіцит часу відчувається особливо гостро, це якість має особливу цінність.
Технології посіву
В даний час існують різні технології посіву, що володіють тими чи іншими перевагами в залежності від вимог до посіву різних культур. Сучасні пневматичні сівалки здатні забезпечити найбільш ефективні і продуктивні способи посіву для фермерських господарств, для яких пріоритетне значення має можливість оптимально використовувати той короткий часовий проміжок, коли умови сприятливі, для проведення посіву на значних площах. При стрічковому посіві насіння вносяться разом з добривами або без них широкою смугою, що забезпечує оптимальне використання посівних площ. Широкий лаповий сошник додатково бореться з бур'янами під час посіву, а також сприяє кращому використанню культурою наявних поживних речовин. Рослини в результаті мають більш міцний стебло, кращу кореневу систему і дають максимальні врожаї. У лінійці AGCO-RM сівалка, призначена для стрічкового посіву, представлена ​​моделлю Сhallenger 9700. При рядковому посіві утворюється здвоєний ряд з міжряддям шириною 15 см, при цьому відстань між здвоєними рядками становить 23 см. Однодискова сівалка Challenger 9800 від AGCO-RM сіє здвоєними рядками й ефективно справляється з своєю роботою при різних технологіях обробітку грунту - від традиційної до нульової.
Якості - особлива увага
Для того щоб вибрати максимально ефективну і продуктивну пневматичну сівалку, яка б повністю відповідала всім запитам фермерів і виправдовувала інвестиції, необхідно взяти до уваги безліч її якісних характеристик:
  1. Відсутність ступінчастості обробленої поверхні поля. Ефективність використання більшості сівалок обмежує той факт, що при досягненні певної швидкості руху сошники задніх рядів починають закидати ґрунтом рядки, зроблені сошниками передніх рядів, змушуючи оператора знижувати швидкість. Вкрай важливо, щоб сівалка могла працювати з тією швидкістю, яку допускають місцеві умови, без побоювань виникнення ступінчастості обробленої поверхні поля. AGCO-RM рекомендує своїм клієнтам однодискові сівалки CH9800, в яких грунт відкидається не так на сусідні ряди, а один на одного, тим самим виключаючи засинання інших рядів. Важливо враховувати, що прикатуючі колеса у даного агрегату встановлені похило для самоочищення і прикотив відразу двох рядків.
  2. Можливість роботи з більшою швидкістю. Ця характеристика є прямим наслідком усунення ступінчастості обробленої поверхні поля. Особливість конструкції пневматичної сівалки Challenger 9800 полягає в тому, що в ній присутні здвоєні 15-сантиметрові рядки, що знаходяться на відстані 23 см один від одного. Кожна незалежна сошниково рама сівалки CH9800 містить чотири однодискових сошника, два накочують колеса і два опціональних дискових сошника для внесення добрив.
  3. Оптимальний контакт насіння з грунтом. Ще одна особливість сівалки, що дозволяє отримати максимальні результати в процесі посіву - це здатність створити оптимальний контакт насіння з грунтом. Сівалки Challenger +9800 обладнані масивними однодисковими сошниками, які забезпечують строчки з досить пухким грунтом для прикочування і надійним закриттям нею насіння. Дискові сошники з кутом нахилу п'ять градусів і три градуси створюють канавку для посіву без ущільнення або руйнування її бічних стінок. За рахунок якісного прикотив досягається прекрасний контакт насіння з грунтом, що сприяє безперешкодному розвитку кореневої системи і підвищенню врожайності. Сівалка CH9800 розрізає грунт і пожнивні залишки в посівної зоні шириною 15 см, тоді як 23 см між здвоєними рядками залишаються недоторканими - пожнивні залишки в цій зоні зберігаються для захисту сходів.
  4. Контроль рівномірності посіву. Варто особливо підкреслити, що нерівномірний посів тягне за собою, як наслідок, істотні втрати врожаю. Уникнути такого негативного результату можна за допомогою бездротових датчиків забивання, передають сигнал по Wi-Fi в кабіну трактора. Слід переконатися, що на агрегаті встановлена ​​спеціальна електронна система, яка контролює кожен сошник робочого обладнання і виводить повну інформацію про його роботу на екран. Для зручності операторів кабіни тракторів обладнані планшетами Apple iPad, на яких миттєво відображається інформація про забиванні.
  5. Прикочування по всій ширині. Слід звернути увагу на те, як встановлено шини накочують коліс і накочують вони посівної рядок по всій його ширині, копіюючи рельєф. При цьому установка таких коліс з кутом атаки п'ять градусів сприяє кращій самоочистці від бруду і налипання грунту і накочує відразу два рядки.
  6. Простота експлуатації. Чим простіше пневматична сівалка в експлуатації, тим вона продуктивніше. Фермери в усьому світі вже встигли оцінити зручність опції, коли тиск притиску можна регулювати на ходу з робочого місця оператора без регулювання на рамі сівалки. Отже, відпадає необхідність кілька разів виходити з кабіни, щоб зробити регулювання - у більшості виробників такої опції немає. Сівалки Challenger можуть похвалитися такою перевагою за рахунок того, що гідравлічні циліндри на кожній сошниково рамі, з'єднані послідовно, підтримують однаковий тиск на всіх рядах незалежно від рельєфу.
  7. Регулювання глибини загортання насіння. Точне регулювання глибини щодо рами сівалки здійснюється просто шляхом установки регулювальних кілець на гідроциліндри підйому рами. Установка необхідної глибини загортання насіння займає буквально 1-2 хвилини, тому регулювальні кільця мають різні кольори в залежності від глибини, і підбір потрібної комбінації не складає труднощів.
  8. Зниження ризику потрапляння пожнивних залишків у борозни. Велика кількість пожнивних залишків створює проблеми при роботі деяких дискових сівалок. Труднощі виражаються в тому, що пожнивні залишки заважають проникненню диска в ґрунт, а Нерозрізана солома або стерня захоплюються в борозну, приділення сошником. Якщо це має місце, то після проходження сівалки солома і стерня «спливають», виносячи насіння на поверхню грунту. Можливий відхід вологи з борозни і поганий контакт насіння з грунтом погіршують схожість і врожайність.  
  9. Витрати на експлуатаційні витрати. Чим менше в конструкції сівалки шарнірних з'єднань, що вимагають регулярної змащення, тим менше експлуатаційних витрат вона передбачає. Звести даний вид витрат до мінімуму можна завдяки уніфікованим підшипників, відповідним відразу як для накочують коліс, так і для дисків. Наприклад, сівалки Challenger +9800 за рахунок мінімальної кількості шарнірних з'єднань дозволяють фермерам відчутно заощадити на обслуговуванні - ймовірність поломок і заміни окремих елементів при такій номенклатурі деталей значно знижуються.
Вибір оптимального агрегату
Зараз, коли на ринку достаток різних виробників і моделей пневматичних сівалок, зупинити свій вибір на якомусь одному варіанті буває дуже важко. Враховуючи, що доводиться інвестувати в її придбання, аграрії хочуть бути впевнені в правильному виборі та ефективності посівного обладнання. Пневматичні сівалки від AGCO-RM виділяються серед конкуруючих моделей інших виробників своєю унікальною конструкцією. Маючи масивну раму високої якості зварювання, сівалки Challenger гарантують довготривалу безвідмовну роботу, а також відрізняються низькою вартістю володіння. Забезпечити актуальні і точні норми висіву аграріям допоможуть пневматичні бункери Challenger, які служать доповненням до серій CH9700 і CH9800. Вони зручні у використанні, універсальні і надійні, прекрасно підходять для посіву та внесення добрив. Бункери виконані з нержавіючої сталі, що сприяє тривалому терміну служби, не вимагають значних тимчасових і фінансових витрат на технічне обслуговування.

 
Категорія: Новини відділу | Переглядів: 588 | Додав: evgeniu | Теги: посівний комплекс, пневматична сівалка, вибір, купівля. аналіз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar