MENU

14:13
Як ціле місто перейшло на сонячні батареї і відмовилося від бензину

У Японії побудували найбільш екологічне місто в світі. Всі будинки в ньому використовують сонячну енергію, витрати води скорочено на 30%, а замість громадського транспорту використовують електромобілі та велосипеди. Як все це виглядає працює - в нашому матеріалі.

Фуджисава розташовано в 50 кілометрах від Токіо на території старого заводу Panasonic. Це перше у світі місто створене на базі сучасних екотехнологій. У населеному пункті більше тисячі житлових і офісних будівель. Воно знаходиться на повному енергосамозабезпеченні і практично не виробляє відходів. Сонячні батарех, інноваційні системи енергопостачання, обладнання з переробки сміття, пристрої для економії води - тут все спрямоване на те, щоб мінімізувати негативний вплив людини на навколишнє середовище. У самому центрі міста розташувався футуристичний комплекс Fujisawa SST Square, де здійснюється управління інфраструктурою і ресурсами. На думку про створення «розумного» і головне - сейсмічно стійкого міста японців в буквальному сенсі наштовхнув землетрус 2010 року. Зараз у нього вже заселяються перші мешканці. Будівництво Фуджисава обійшлося в півмільярда доларів.

 

3

У Фуджісава вже з'явилися перші мешканці, всього ж місто розраховане на 3000 городян і 1000 домогосподарств. Остаточно в місті будуть виконані всі заплановані роботи вже в 2018 році.

 

4

Більше 30 відсотків електроенергії Фуджисава буде отримувати з альтернативних відновлюваних джерел, в першу чергу за рахунок сонячних батарей. Це на 70 відсотків скоротить вуглецевий слід. Споживання води також скорочено на 30 відсотків. У разі землетрусу та припинення електропостачання місто зможе повністю забезпечити своїх жителів електрикою, зв'язком і навіть гарячою водою протягом трьох діб. Все обладнання в місті використовується з обов'язковою умовою економного споживання енергії.

 

5

У Фуджісава немає бензинових автозаправок, зате є розвинена мережа заправок для електрокарів. Для тих мешканців, у кого немає особистого транспорту, доступні для оренди електромобілі, електроскутери, велосипеди та інший екологічний транспорт. Система безпеки жителів забезпечується відеоспостереженням в громадським місцях і системою датчиків і сенсорів, які дозволяють, наприклад, забезпечувати вуличне освітлення тільки тоді, коли по вулиці йдуть люди, що дає можливість ефективніше використовувати електроенергію.

 

6

Загальна вартість проекту становить 500 мільйонів доларів, але незважаючи на великий бюджет, це інноваційне екологічне місто є початком, оскільки компанія націлена на масове поширення моделі Фуджисава, яка передбачає автономний та сталий розвиток міста протягом 100 років. Подивимося, наскільки швидко будуть з'являтися подібні міста, а також на їх поширення по планеті, адже важка екологічна ситуація спостерігається в багатьох країнах по всьому світу.

 

7

 

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 546 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: геліоненергетика, економія джерел, екологія, відновлювана енергетика, Сонячні системи, автоматизація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar