MENU

11:38
"Інвестиції в модернізацію зрошувальних систем дозволять значно збільшити експортний потенціал України", - Владислава Рутицька
1,5-2 млрд дол. США – сама така сума за попередніми розрахунками може бути інвестована  в модернізацію зрошувальних систем України.




Про це заступник Міністра з питань європейської інтеграції сказала під час семінару щодо "Стратегії розвитку зрошення на півдні України в умовах зміни клімату".
"Ми працюємо над  відновленням зрошення в південних регіонах разом з експертами Світового банку. Збільшення площі зрошення дозволить щорічно, незалежно від погодних умов, додатково отримувати більше 10 млн тонн продукції рослинництва і створити надійну кормову базу для тваринництва. А також значно збільшити експортний потенціал аграрного сектору України", - зазначила Владислава Рутицька.
Семінар - продовження заходів, які були започатковані ще у вересні 2013 року Міністерством аграрною політики та продовольства і Світовим банком, спрямовані на співпрацю у напрямку відновлення зрошених земель у південному регіоні України.
Варто зазначити, що представники Світового банку відзначили якісну роботу української сторони у підготовці Концепції .
"Україна має величезний потенціал для подальшого розвитку агробізнесу. Відновлення системи ірігації – важлива складова на шляху до реалізації цього потенціалу. Вчорашній семінар став важливим кроком для того, щоб напрацювати дорожню карту цього проекту.  Підтримка агробізнесу – один з пріоритетів групи Світового Банку в Україну, і ми готові і далі підтримувати проекти, що сприяють подальшому розвитку сектора.  IFC готовий підтримувати приватні компанії в секторі та залучати експертів, що зможуть поділитися найновішими практиками в агробізнесі", - сказала Олена Волошина, голова українського представництва IFC.
Також учасники семінару окреслили першочергові проблемні питання, які потребують ретельного вивчення та вирішення. Зокрема, мова йшла про відсутність коштів місцевих бюджетів на відновлення меліоративних систем, відсутність достатньої кількості дощувальної техніки та обладнання у сільгоспвиробників для забезпечення ефективного використання зрошувальних земель.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 522 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, модернізація, зрошувальна система, інвестиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar