MENU

12:59
Головні тракторні прем’єри минулого року в Україні

Продовжуємо цикл матеріалів про найцікавіші новинки минулого року. В черговому огляді — прем’єри ринку тракторів.



 

John Deere

Американський виробник вивів на український ринок трактори серії 6В. Ці «бюджетні» (в порівнянні з іншими тракторами «шостих» серій) машини збирають на новому заводі компанії у Китаї. Їх характерна особливість — проста конструкція, обслужити яку можна навіть у невеликій майстерні. В Україні будуть доступні дві моделі: 6110В потужністю 110 к. с. та 6135В — 135 к. с. ціною відповідно від 54 000 та 64 000 доларів.

Можна вибрати з двох комплектацій: Standart та Premium. Залежно від моделі пропонуються варіанти трансмісії 12х4 чи 24х8. А також широкий набір рішень для підвищення універсальності трактора: фронтальний навантажувач JohnDeere 563, передня навіска, передній вал відбирання потужності тощо.

 

Case IH

Інший американський виробник техніки — Case IH — розпочав поставки в Україну шарнірно-з’єднаного трактора Quadtrac 600. Представлений в Україні влітку, він став найпотужнішою пропозицією на тракторному ринку.

 

Оснащується 12.9-літровим двигуном (максимальна віддача 669 к. с.) та унікальною системою гусеничного ходу з використанням чотирьох незалежних рушіїв. З їх допомогою трактор максимально повно використовує тяговий потенціал і при цьому уникає надмірного ущільнення ґрунту.

 

New Holland

Партнер Case IH по компанії CNH спробував нав’язати конкуренцію білоруському МТЗ. Новинка TD5.80 оснащується двигуном потужністю 80 к. с. І хоч коштує як два «Беларуси», випущений в Туреччині трактор бере кращими показниками комфорту та продуктивності.

Силовий агрегат відповідає екологічному стандарту Tier 3 та менше витрачає пального. КПП з 12 передачами переднього ходу забезпечує високу транспортну швидкість. А сучасна конструкція переднього та заднього мостів дозволяє витримувати навантаження до 4 т. Кабіна VisionView, окрім зручного робочого місця, оснащена кондиціонером.

Massey Ferguson

Восени 2013 року  корпорація AGCO «перезапустила» в Україні бренд Massey Ferguson. В сегменті тракторів «червоний гігант» представлений широкою лінійкою універсальних колісних машин класичної компоновки. Вибрати можна як з простих надійних тракторів з мінімумом складних систем і електроніки, так і з високотехнологічних, що увібрали найостанніші розробки конструкторів.

Перші, зокрема, представлені лінійкою 400 Xtra, створеної на базі легендарного MF 400. Трактори пропонуються у варіантах потужності 100, 120 та 130 к. с. і оснащуються простою синхронізованою трансмісією з 12 передачами переднього ходу та 4 — заднього.

На іншому полюсі — енергонасичені трактори MF 8600 (заголовне фото). Серія представлена двома моделями, потужністю 290 (максимальна — 320) та 340 (370) к. с. Автоматична гідромеханічна трансмісія Dyna-VT включає безступінчасту КПП з системою динамічного управління (DTM). Вантажопідйомність задньої навіски становить 12 т. Високопродуктивна гідравлічна система із закритим центром видає на гора 175 л/хв. Внутрішній простір нової кабіни зріс майже на третину, порівняно з попередньою моделлю.

 

Claas

Дебютувавши в 2013 році в Європі, флагман модельного ряду тракторів-системних носіїв Xerion влітку дістався України. В новому виконанні Xerion пропонується в трьох версіях: 4000, 4500 і 5000, які комплектуються 6-циліндровими двигунами Caterpillar 13 з робочим об'ємом 12.5 л. Потужність — відповідно 401, 449 та 487 к. с. Силовий агрегат відповідає нормам токсичності стандарту Tier 3. В парі з двигуном працює безступінчаста КПП, доступна в кількох варіантах.

Інша новинка — Arion 430. Трактор оснащується двигуном потужністю 115 к. с. (під максимальним навантаженням — 130 «конячок»). На вибір пропонуються дві автоматичні трансмісії з 16 передачами переднього і стількома ж — заднього ходу. Продуктивність гідравлічної системи залежно від комплектації становить 60 чи 90 л/хв., вантажопідйомність задньої навіски від 5200 до 6500 кг.

 

Landini

Італійський виробник розпочав поставки в Україну трактора моделі 125. Новинка є найменшою в лінійці Landpower. Ззовні трактор вирізняє кабіна MasterClass з новим дизайном, чотирма стійками та кондиціонером у базовій комплектації.

Під капотом — 117-сильний двигун екологічного стандарту Tier 3. На вибір пропонуються дві трансмісії: з механічним управлінням (18 передач вперед та стільки ж назад) або з електронним (54 вперед, 18 назад) з кнопкою розчеплення та електрогідравлічним реверсом. Як опція для трансмісій пропонується ходозменшувач. Гідравлічна система оснащена насосом продуктивністю 125 л/хв. Вантажопідйомність навіски — 8,4 т.

 

Нові-старі імена

В 2014 році розпочалися офіційні поставки, щоправда, без особливого успіху, тракторів марок Kubota та «Кіровець». Техніку японського виробника взялася просувати кіровоградська компанія «Технополь». Аграріям пропонуються трактори потужністю від 66 до 140 к. с. Імпортер надає 3 роки гарантії (або 3 тисячі мотогодин) на всю лінійку, широкий асортимент запчастин та сервіс.

Інтереси Петербурзького тракторного заводу відтепер в Україні представляє харківська компанія «ІнТехРесурс».

 

Міні-трактори

В сегменті малогабаритної техніки на початку 2014 року стало відомо про виведення на ринок двох брендів: індійського Solis та китайського Chery. Поставки першого «забуксували», а ось «Чері» (не плутати з однойменними легковиками) можна було протестувати та придбати вже в лютому.

Трактори вирізняють не лише більш європейський дизайн, а й якість складання та низка рішень, характерних для «старших» моделей. Серед них — компресор, пневматичні гальма, ширші шини. В Україні представлено чотири моделі потужністю від 24 до 50 к. с. Остання — з кабіною.

 

Made in Ukraine

Новинками порадували й українські виробники. Харківський тракторний завод провів довгоочікуваний ребрендинг продукції. Нагадав про себе і Дніпропетровський тракторний завод — 100-сильною моделлю ЮМЗ. Докладніше про це читайте в окремому матеріалі.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 694 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Arion 430, Case IH, john deere, Трактор, трансмісія, Massey Ferguson, навіска, NEW HOLLAND, Xerion, claas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar