MENU

22:13
Євродрова: на Черкащині почали виготовляти паливні брикети з соняшникового лушпиння

У Чорнобаї (Черкаська область) завод продтоварів почав виготовляти паливні брикети циліндричної форми з соняшникового лушпиння.


 

«Соняшникові» брикети, калорійність яких становить 4800-5900 Ккал, підходять для різних типів опалювання приватних будинків  

Енергетична криза, в якій опинилась Україна через гострий дефіцит газу та вугілля, змусила підприємство відповісти на виклики часу. Поряд з виробництвом борошна, крупи, хлібобулочних виробів, соняшникової олії Чорнобаївський завод продтоварів нині реалізує «євродрова» — брикети з соняшникового лушпиння.

Спеціальне обладнання, яке дозволяє пресувати енергетичну біомасу без будь-яких шкідливих єднальних речовин, підприємство закупило наприкінці 2014 року. Виробництво екологічно чистого продукту вирішили організувати з лушпиння соняшникового насіння — адже такі євродрова по тепловіддачі не поступаються вугіллю. Наразі завод виготовляє 350-400 кг брикетів за годину або 5 тонн — на добу. Значну частину власного палива Чорнобаївський завод продтоварів використовує для опалення виробничих та адміністративних приміщень.

«Соняшникові» брикети, калорійність яких становить 4800-5900 Ккал, підходять для різних типів опалювання приватних будинків, дров’яних котлів, камінів та для приготування їжі на грилі. При горінні євродрова не іскряться і не виділяють чадний газ.

В подальшому підприємство планує виготовляти брикети з відходів деревини та соломи. Наразі завод активно працює над упаковкою для нової продукції та намагається налагодити її збут побутовим та промисловим споживачам. Невдовзі у магазинах мають з’явитися чорнобаївські «євродрова для шашлику», інформує Ecotown.com.ua.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 560 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: соняшник, Біопаливо, пелети, брикет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar