MENU

06:42
Дніпропетровські вчені сконструювали революційні дисково-анкерні сошники

Вчені Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету та фахівці компанії «Агро-Пром-Союз» розробили композитні матеріали для створення дисково-анкерних сошників, що не потребують обслуговування. Про це повідомляє видання «Експерт Агро».

Ідея полягала в тому, щоб створити такі з'єднання, які б обходилися без мастил і регулювань (крім технологічних) протягом всього терміну експлуатації посівного комплексу. Перші випробування навесні цього року на широкозахватному агрегаті Turbosem ІІ 19-60 виробництва «Агро-Союзу» показали високі технологічні та технічні характеристики. Як зазначають розробники, нова конструкція підійде для реновації дисково-анкерних сошників посівних комплексів як українських, так і іноземних виробників.

Новинка допоможе аграріям економити час та ресурси під час посівної. Так, досвід експлуатації посівних комплексів Агро-Союз Turbosem ІІ 19-60 (48) показав, що в агрохолдингах теоретична продуктивність значно відрізняється від реальної через громіздку систему технічного обслуговування і вимагає значних матеріальних і людських ресурсів. Зокрема, в умовах польових робіт кожна година, проведена посівним комплексом Агро-Союз Turbosem II 19-60 на технічному обслуговуванні, варто недосіву 6—10 га. Через кожні 48 годин комплекс повинен зупинятися на 3—3,5 години для ТО. При напрацюванні агрегату в 528 годин втрати від недосіву становили майже 220 га. І це без врахування оплати праці механіка.

Принципово новий дисково-анкерний сошник не потребує технічного обслуговування, а термін служби його рухомих частин максимально наближено до терміну служби посівного комплексу, запевняють розробники.
Встатье «Повышение эксплуатационной надежности посевных комплексов Агро-Союз TURBOSEM ІІ путем применения новейших материалов»

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 708 | Додав: evgeniu | Теги: «Агро-Пром-Союз», революційні дисково-анкерні сошники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar