MENU

16:53
Держземагентство оприлюднило коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки с/г земель
Державне агентство земельних ресурсів України доводить до відома громадян та юридичних осіб розмір нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь у розрізі областей і загалом в Україні з урахуванням коефіцієнта індексації.

На 1 січня 2015 року коефіцієнт індексації становить 3,997.
Таким чином, середні значення нормативної грошової оцінки угідь в Україні визначено: для ріллі та перелогів у розмірі 25,77 тис. грн. за гектар, для багаторічних насаджень – 49,4 тис. грн., сіножатей – 6,1 тис. грн., природних пасовищ – 4,73 тис. гривень.
З показниками нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь у розрізі областей можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держземагентства України у розділі “Про Держземагентство” – “Напрями діяльності” – “Грошова оцінка земель” – “Оцінка земель сільськогосподарського призначення”.
Довідково
Нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь була проведена в Україні у 1995 році і затверджена станом на 1 липня того ж року. Індексація нормативної грошової оцінки здійснюється щорічно з урахуванням розміру інфляції.
Результати нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь є основою для справляння земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом.

 
http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=247904771
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 848 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: індексація, грошова оцінка земель, ціна, земля, Державне агентство земельних ресурс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar