MENU

13:38
Державні підприємства – економічний зашморг на шиї держави
Ще три місяці тому у Мінагрополітики не могли назвати точну кількість підпорядкованих ДП. Не було єдиного переліку підприємств. Нині міністерство відновило контроль в управлінні підпорядкованими підприємствами. Перевірено діяльність усіх підприємств та установ. Їх загалом 571, разом із освітніми закладами, переданими до Міносвіти.


Про це заявив Міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко під час депутатських слухань у Комітеті Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних ресурсів.
«Більшість державних підприємств давно вилучені з реальної економіки. Це – економічний зашморг на шиї держави, який заважає галузі вільно дихати», - наголосив Міністр.
Він зазначив, що фінансовий результат великих та середніх підприємств АПК різної форми власності обвалився з 21,1 млрд грн у 2013 році до 0,9 млрд гривень. «Загальний дохід від реалізації продукції державних підприємств зі сфери управління міністерства у 2014 році, порівняно з 2013-м скоротився на 11,6%, до 3,9 млрд грн. Валовий прибуток знизився на 18,7%, до 1,1 млрд грн. Чистий фінансовий результат: -493 млн. грн. (в 2013 р. +48 млн грн прибутку)», - наголосив Олексій Павленко.
Я ініціював роздержавлення 254 підприємств. З них 101 - приватизуємо через розпаювання. Більше 10 тисяч членів трудових колективів отримають земельні та майнові паї. Плануємо реорганізувати й інші 158 підприємств. Натомість залишити не більше 10. Далі й їх чекає приватизація», - підкреслив Міністр.
Крім того, у рамках засідання із доповіддю про результати роботи перед членами аграрного комітету виступили керівники ПАТ «Аграрний фонд», ПАТ «ДПЗКУ» та ДП «Укрспирт».
Прес-служба Мінагрополітики
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 552 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, приватизація, державні підприємства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar