MENU

11:29
Держава забезпечить аграріїв сільгосптехнікою — Яценюк

В ІІ півріччі 2015 держава компенсуватиме відсоткову ставку дрібним та середній сільгоспвиробникам на придбання техніки українського виробництва. Та планує залучати іноземні кредити для фермерів у вигляді сільгосптехніки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні під час огляду сільгосптехніки в с. Дослідницьке Київської області), передає РБК-Україна.

«Малий фермер, який не має доступу до міжнародних фінансових ринків, потребує української техніки, тому ми за результатами півріччя виділимо додаткові кошти на компенсацію відсоткової ставки по придбанні сільськогосподарської техніки саме українського виробництва для малого і середнього бізнесу», — заявив Арсеній Яценюк.

Також він зазначив, що зараз ведуться домовленості, щоб світові фінансові агентства давали фермерам товарні кредити у вигляді сільгосптехніки. «Ми мали розмову з нашими американськими партнерами, і Агентство з міжнародного розвитку Сполучених Штатів отримало наше бачення, яким чином посилити кооперацію в аграрному секторі. Американці зацікавлені, щоб поставити техніку в Україну, а ми зацікавлені, щоб отримати довгий кредит, низькопроцентну ставку і ефективну техніку, яка дасть можливість більше збирати, більше продати і більше заробити», — сказав Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр заявляв, що Кабмін веде переговори з американськими компаніями з виробництва сільгосптехніки в Україні.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 554 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: сільгосптехніка, кредити, фермер, компенсування відсоткової ставки, Аграрії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar