MENU

15:57
CLAAS презентував нову лінійку компактних тракторів

На нещодавній виставці EIMA німецький виробник презентував лінійку універсальних компактних тракторів Atos. Новинка є наступником моделі Celtis і стала результатом співпраці з компанією Same Deutz-Fahr.

Під капотами «пропишуться» 3-циліндровий 2,9-літровий двигун та 4-циліндровий об’ємом 3 л. Силові агрегати оснащуються системою Common Rail, турбонагнітачем та інтеркулером. Діапазон потужності — від 76 до 109 к. с. Двигуни відповідають екостандарту Stage IIIB. Високий ступінь очищення вихлопних газів досягається встановленням каталітичного нейтралізатора (DOC) та системи рециркуляції (EGR). Об’єм бака для пального — 145 л.

На вибір пропонується кілька трансмісій, у тому числі двох- та трьохшвидкісні Powershift’и. Всі варіанти доступні з механічним або з електронним реверсом. Залежно від використання машини можна вибрати з трьох «наборів» швидкостей ВВП, включаючи економні режими 540 ECO та 1000 ECO.

Трактори оснащуються функцією SMART STOP, з допомогою якої зупиняти й розпочинати рух можна лише педаллю газу. Решту зробить електроніка. Переваги функції оператори оцінять під час виконання операцій, що потребують «рваного» режиму руху, зокрема, під час роботи з фронтальним навантажувачом. Функція SMART STOP активується натисканням окремої кнопки на панелі приладів. У транспортному режимі вона автоматично відключається.

Залежно від моделі вантажопідйомність задньої навіски становить від 3,6 до 4,8 т. Як опцію можна замовити передню навіску. В стандартній комплектації Atos оснащується насосом гідравлічної системи продуктивністю 55 л/хв. Опція ECO збільшує продуктивність до  60 л/хв. при зниженій швидкості двигуна до 1600 об./хв., що зменшує споживання пального.

Як і в інших моделях CLAAS, інженери попрацювали над зручністю роботи оператора, якому пропонується панорамний огляд, ергономінче розміщення приладів та органів управління, комфортний мікроклімат, широкі двері.

Перші трактори серії Atos вийдуть на ринок у січні 2015 року.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 457 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Same Deutz-Fahr, Celtis, Трактор, Atos, claas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar