MENU

13:04
«Червона зірка» на «АгроЕкспо-2014» провела масштабну демонстрацію техніки та презентувала новий бренд

Останні роки кіровоградська «Червона зірка» активно розширює лінійку продукції. При цьому, окрім традиційної для себе ґрунтообробної та посівної техніки, освоює нові сегменти, зокрема, машин для внесення добрив і ЗЗР. Побачити новинки можна було виставці «АгроЕкспо-2014», що нещодавно пройшла в Кіровограді. Там же відбулася презентація бренду CHERVONA ZIRKA-ELVORTI.
 

Експозиція зайняла 2000 квадратних метрів, на яких було продемонстровано 29 одиниць техніки, яку представив офіційний дилер «Червоної зірки» компанія «ІнтерТехІнвест». Окрім статичного показу, відбулася й польова демонстрація.

У центрі презентації опинилися посівні комплекси ORION 10, ALCOR 7,5 і ALCOR 10 (цифра в назві — приблизна робоча ширина). Як зазначив генеральний директор ПАТ «Червона зірка» Сергій Калапа, на сьогодні підприємство увійшло в сегмент широкозахватних посівних машин, розрахованих на роботу з тракторами потужністю від 220 до 300 к. с. Наступним етапом стане розробка моделей для тракторів з двигунами від 300 «конячок».

 ORION 10 (заголовне фото) призначений для висівання зернових та зернобобових культур за традиційною, мінімальною чи нульовою технологіями обробітку з одночасним внесенням мінеральних добрив. На високу продуктивність працює низка технологічних рішень, серед яких конструкція висівних апаратів, розміщення дискових ножів під кутом, оптимальним для руху полем з великою кількістю пожнивних залишків, об’ємні бункери з гідрофікованим шнековим завантажувачем. Агрегат працює на швидкості до 12 км/год., демонструючи продуктивність 8—10 га/год.

 

В комплексах ALCOR 7,5 і ALCOR 10 виробник реалізував рішення для технології смугового висівання, що забезпечує рослинам більшу площу живлення, а відтак дає змогу підвищити урожайність та якість зерна. За формування якісної борозни, навіть за нульової та мінімальної технології, відповідає важкий культиватор зі стрільчастими лапами Bellota. Комплекс призначений для висівання зернових і зернобобових культур з одночасним внесенням мінеральних добрив. Робоча швидкість — 8—10 км/год., продуктивність — 7—8 га/год. для ALCOR 7,5 та 9—10 га/год. для 10-метрової моделі.

 

Нарощує присутність «Червона зірка» і в сегменті просапних сівалок, де представлена лінійками VESTA і VEGA PROFI. На «АгроЕкспо» відбулася презентація 16-рядкової моделі останньої. Точність висівання забезпечується розміщенням та конструкцією висівного апарата, що передбачає копіювання рельєфу, дотримання глибини і точності закладання насіння. Сівалки VEGA PROFI оснащені системою внесення мінеральних добрив, а також можуть комплектуватися прорізними дисками для роботи за нульовою технологією. VEGA 16 PROFI приводиться в дію трактором потужністю 180 к. с. Робоча швидкість — до 9 км/год., продуктивність — до 12 га/год.

 

Водночас на заводі не планують відмовлятися від традиційних зернових сівалок — щороку підприємство відвантажує не менше 3000 агрегатів. До цьогорічної посівної підприємство вивело на ринок сівалку нового покоління ASTRA NOVA. Окрім збільшених бункерів для насіння і добрив, машини отримали низку інших технічних рішень, що підвищили надійність та продуктивність.

 

Інша новинка — зернотукова пресова сівалка ASTRA 3,6В. Агрегат має збільшені в 1,5 рази бункери для насіння і добрив, систему безступінчастого регулювання норм висівання, висівні апарати з полімерного матеріалу, міцні дводискові сошники. На замовлення сівалка оснащується металевими котками для пресування з системою копіювання поверхні поля. Ще одна перевага — модульний принцип, що дає змогу об’єднувати три сівалки, утворюючи комплекс із шириною захвату майже 11 м.

 

Серед новинок ґрунтообробних машин — універсальні культиватори POLARIS та важкі культиватори ALCOR. Нові модифікації отримали і дискові борони PALLADA. Відтепер їх можна замовити з дисками більшого діаметра — 660 мм проти 560 мм, що дає змогу підвищити робочу швидкість агрегату та глибину обробітку.

 

Поряд з традиційними для себе «Червона зірка» освоює й нові сегменти. ІА «Агравері» вже розповідало про причіпний обприскувач TETIS — перші агрегати вже відправилися в господарства. Під час «АгроЕкспо-2014» відбулася презентація розкидача мінеральних добрив KVAZAR 18/36 і навісного фронтального навантажувача TITAN 1600.

KVAZAR 18/36 пропонується в навісному та напівпричіпному варіантах. Оснащується бункером об’ємом 1200 л, який можна збільшити за допомогою надставних бортів. Пропонуються два типи дисків — на ширину захвату 18—24 м та 24—36 м. Робоча швидкість становить 8—14 км/год., продуктивність залежно від норми внесення — до 50 га/год. Потреба в потужності — 60—80 к. с.

 

Фронтальний навантажувач TITAN 1600 оснащується стрілами з висотою піднімання до 4 м, завантаження — до 3 м. Максимальна вантажопідйомність — 1,6 т. На виставці демонстрував з ковшем об’ємом 0,57 куб. м, при цьому перелік навісного обладнання нараховує десятки позицій.

 

Додамо, що, окрім презентації новинок, відбулася презентація нового бренду — CHERVONA ZIRKA-ELVORTI. Цьому було присвячено невелику історичну експозицію з кінною сівалкою «Ельворті», виготовленої в кінці ХІХ століття.

 

«Виставка "АгроЕкспо" для "Червоної зірки" пройшла успішно, — зазначив Сергій Калапа. — Ми представили і серійні машини, і новинки. Важливо те, що ми маємо можливість показати техніку в полі. Також ми презентували новий бренд. Цим ми розширюємо межі сегмента, з яким, як правило, асоціюється "Червона зірка". Ім’я засновників — Ельворті — з’явиться на бортах наших машин. Я впевнений, що це дасть компанії поштовх для розвитку».

 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 550 | Додав: evgeniu | Теги: Ельворті, Червона зірка, ELVORTI | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar