MENU

13:22
Через проблеми з курсом фактично зупинилися продажі сільгосптехніки — гендиректор «АМАКО»

На виставці «Зернові технології-2015» найбільшу експозицію підготувала компанія «АМАКО». Поряд з технікою преміум-класу Massey Ferguson та Challenger було представлено низку рішень економ-сегмента. Чим продиктоване зростання уваги до «бюджетної» техніки та про інші тенденції ринку генеральний директор «АМАКО» Роман Осадчий розповів у бліц-інтерв’ю.

— Наші основні позиції на сьогоднішній момент в преміум-сегменті сільськогосподарської техніки — це продукція корпорації AGCO. Також значну ставку робимо на сівалки точного висіву, зокрема Great Plains, та обладнання для очищення і сушіння зерна. Крім того, і  в нас на стенді це можна було побачити, пропонуємо аграріям комерційну техніку Ivecо. Поряд з цим у нас широко представлена лінійка економ-сегмента, яку ми брендуємо під торговою маркою «ІНСІМА». Йдеться про широкий шлейф сільськогосподарської техніки, включаючи трактори, ґрунтообробні, посівні, а також навантажувальні машини. Деякі з них презентовані в Україні вперше.

— На початку року традиційно підводять підсумки року попереднього. Яким він був для «АМАКО» в Україні?

— Він був і для «АМАКО», і для інших компаній важким. Ринок упав. Преміальної техніки — на більше, ніж 50% порівняно з минулими періодами. Багато аграріїв закінчило рік зі збитками. Але, тим не менше, всі площі, заплановані на осінню посівну, були засіяні. І зараз аграріям потрібна підтримка, щоб провести весняну кампанію.

— Яку підтримку готова надати компанія «АМАКО»?

— Намагаємося знайти максимально можливі рішення, в першу чергу фінансові. Тому що фінансова спроможність аграріїв в цьому році надзвичайно низька. Зважаючи на брак фінансової ліквідності на ринку і фактичну відсутність фінансування з боку банків, лізингових компаній, держави, для багатьох аграріїв єдиною «валютою», яку вони можуть використовувати, є зерно. І ми як компанія пропонуємо багато рішень, які зав’язані саме на реалізації зерна. Пропонуємо кращі ринкові ціни на збіжжя, що дає можливість придбавати техніку або іншу продукцію компанії більш вигідно.

Важливо також запропонувати альтернативні рішення. На одній преміум-лінійці далеко не заїдеш у цей рік. Тому ми активно пропонуємо техніку, яка була в ужитку і є на складах компанії, по системі трейд-ін, а також економ-лінійку від китайських, турецьких, польських, інших виробників, яку ми зараз інтенсивно нарощуємо.

— Економ-техніка — це «економ»-сервіс?

— Ні, «АМАКО» давно розробила стандарти продажу та супроводу техніки, від яких відходити не збирається. Ми серйозно дивимося на економ-сегмент. При цьому варто розуміти, що «економ» — це відносне поняття. Приміром, польську компанію Akpil не назвеш суперекономною. Це якісна європейська техніка. І ось таким продуктовим міксом ми будемо зараз рухатися, щоб дати можливість отримати збалансовані пропозиції з точки зору якості, але доступні за ціною. Не забуваючи при цьому про сервіс.

— Як організовано роботу в зоні АТО?

— У нас були на цій території представництва в Луганську і Донецьку. Коли почалися всім відомі події, ми вимушені були припинити діяльність луганського відділення і скоригувати роботу донецького. Ми перемістили наш сервісний центр у Волноваху і звідти ведемо роботу. Тобто, не зупинили підтримку клієнтів. Підтримка продовжується. Якщо є можливість нашим сервісменам більш-менш безпечно проїхати, вони їдуть. Але працювати надзвичайно важко.

— Як впливає девальвація гривні на діяльність компанії?

— Негативно. Останні кілька тижнів продажі фактично завмерли. Бо ніхто не знає, який курс буде завтра. Як ти виконаєш контракт, коли взяв передоплату і маєш привезти техніку з-за кордону? За яким курсом будеш розмитнювати? Всі гравці ринку очікують хоч якоїсь стабілізації, щоб зрозуміти, як рухатися далі.

— Ваш прогноз на 2015 рік?

— Прогнози в нашій державі давати надзвичайно важко. Але зрозуміло, що в нинішній ситуації мало хто планує капітальні інвестиції. Тому ринок ми очікуємо на досить низькому рівні.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 563 | Додав: evgeniu | Теги: тенденції ринку, «ІНСІМА», Зернові технології-2015, «АМАКО» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar