MENU

02:06
CB Concept — технологія безперервного пресування

Голландський виробник кормозаготівельної техніки Lely анонсував революційну систему тюкування — Welger CB Concept. Цей новітній прес-підбирач зі змінною пресувальною камерою не потребує зупинок або зниженні швидкості під час тюкування рослинної маси будь-якого типу. Революційність концепції полягає в тому, що операції зв’язування одного тюка і формування наступного виконуються одночасно.

Машина постійно знаходиться в русі, що забезпечує набагато більш високу ефективність і комфорт експлуатації. Тепер можна отримати більше високоякісних тюків за рахунок економії часу, який раніше витрачався на очікування обв'язки і вивантаження тюка. Рух на постійній швидкості також дозволяє знизити витрату пального та зводить до мінімуму зношення деталей, оскільки немає необхідності в частому гальмуванні.

Як тільки досягнутий необхідний розмір тюка, система транспортування за допомогою ременів переміщає тюк в задню частину машини. Таким чином звільняється місце для наступного тюка, формування якого починається одразу ж в передній частині прес-підбирача. Після того, як система обв'язування сіткою упакує тюк, він на ходу вивантажується через задню кришку. Потім кришка закривається, і прес-підбирач знову готовий до вивантаження тюка, який в цей час формується в його передній частині.

Серійне виробництво новинки заплановано на 2016 рік

Процес триває безперервно — грамотно сконструйована система натягу ременів забезпечує високу щільність формування.

Концепція нового прес-підбирача була розроблена інженерами Lely у співпраці з американським партнером — компанією Vermeer. Історія відносин компаній почалася в 1980-х роках, і досі співпраця залишається плідною.

Lely Welger CB Concept був представлений увазі публіки одночасно в Пеллі, штат Айова (США) та в Маасльойсі (Нідерланди).

Представлена машина — це виставковий зразок. Протягом 2015 року Lely і Vermeer збираються продовжити комплексні випробування в різних умовах експлуатації. До випробувань планується залучити і потенційних клієнтів. Якщо все піде так, як заплановано, вихід нового прес-підбирача на ринок відбудеться в 2016 році.

Докладніше — на сайті виробника.

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 579 | Додав: evgeniu | Теги: систему тюкування, новітній прес-підбирач зі змінною п, Lely Welger CB Concept | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar