MENU

14:39
«Битва титанів-2014»: плуги

Під час масштабного агротест-драйву «Битва титанів-2014», що відбулася на Київщині на полях групи компаній «ТАК», відбувся демо-показ плугів. Компанії Pöttinger та Kuhn представили оборотні плуги для роботи у важких умовах, зокрема, по стерні кукурудзи. Учасники «Битви» мали змогу також оцінити в полі чизельні плуги Bednar та краснянського «Агромашу».

 

Pöttinger

Українське представництво австрійського виробника провело польову демонстрацію 8-корпусного напівпричіпного оборотного плуга Servo 6.50.

 

Агрегат характеризується міцністю конструкції, розрахованою на роботу з трактором потужністю до 360 к. с. у найважчих умовах. Серед інноваційних технічних рішень — антипробуксовочна система, що автоматично реагує на зміну опору ґрунту і переносить навантаження з плуга на задню вісь трактора, попереджуючи пробуксовування коліс.

Система захисту від перевантаження — розривні болти. На відміну від зрізних, розривні болти після спрацювання легко виймаються. До того ж вони не «розбивають» отвори, відтак стійки корпусів кріпляться без люфту.

Залежно від конфігурації корпусів Servo 6.50 може орати як «по борозні», так і «по полю» (on-land). Пропонуються також моделі на 6, 7 та 9 корпусів.

 

Kuhn

8-корпусний напівпричіпний оборотний плуг продемонструвало й українське представництво французького виробника.

 

Лінійка Challenger включає моделі з кількістю корпусів від 7 до 12 і призначена для глибокої оранки «по борозні» та «по полю» у важких умовах. Останнє забезпечується міцною рамою і масивними двоколісними опорними візками з системою амортизації. Корпуси оснащені системою захисту розривними болтами.

Серед інших технічних рішень — напівавтоматична зчіпка зі змінною висотою для спрощення процесу агрегатування з трактором, шарнірно-з’єднана сегментована рама з механічним регулюванням жорсткості конструкції, циліндр автоматичного перевертання одинарної або подвійної дії, що не вимагає високого тиску гідросистеми трактора, відвали, виготовлені зі сталі Triplex на гідравлічному пресі під тиском 5000 тонн.

 

Bednar

Компанія «Адлер», офіційний дилер чеського виробника, представила чизельний плуг Terraland TN 3000 Profi D7R (цифра в назві — робоча ширина в міліметрах).

 

Агрегат призначений для інтенсивного розпушування різних типів ґрунтів на глибину до 65 см. Легке проникнення розташованих у два ряди робочих органів у ґрунт забезпечується трьома різними кутами атаки. Висока рама дає змогу ефективно працювали на полях з великою кількістю пожнивних залишків.

Окрім прямої функції розпушування, Terraland одночасно ущільнює поверхню поля та готує насіннєве ложе. Для цього агрегат оснащений подвійним котком та двома рядами cutter-дисків з системою самоочищення. Останні складаються гідравлічним плечем на агрегат, чим досягається компактність під час транспортування.

Лінійка Terraland включає також модель з шириною захвату 4 м.

 

Краснянка

Польову демонстрацію чизельного плуга провів і український виробник — краснянський «Агромаш».  

 

Підприємство випускає навісні чизелі лінійки ЧГ-40 шириною захвату від 1,5 до 4 м і глибиною обробітку до 40 см. Агрегат розроблений у співпраці з французькою компанією Agrisem і оснащується запатентованими лапами нового покоління. Оригінальна конструкція лаи має зміщений ріжучий елемент з семи ріжучих поверхонь. Стійка лапи відхилена на 10о для оптимізації потужності, а відтак економії пального. Сумарно рішення, реалізовані в конструкції плуга, дають змогу на третину зменшити витрату «дизеля», порівняно з традиційними глибокорозпушувачами. Залежно від типу ґрунтів, пропонуються кілька моделей котків.

Категорія: Фоторепортажі | Переглядів: 658 | Додав: evgeniu | Теги: KUHN, Pöttinger, плуги, Challenger, Bednar, «Битва титанів-2014», «Агромаш» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar