MENU

01:05
Berthoud представив садові обприскувачі Fructair

Французький виробник техніки для внесення засобів захисту рослин розширює присутність в Україні — починаючи з жовтня нашим аграріям поряд з польовими обприскувачами пропонуються садові. Лінійка Fructair увібрала останні досягнення компанії у проектуванні та виробництві високопродуктивних машин для догляду за деревами і виноградниками та буде представлена у кількох модифікаціях, у тому числі з баштою. Презентували новинку на Черкащині в рамках Дня саду, що пройшов на базі підприємства «Золотоніські сади». Преміум-техніку французького виробника в Україні просуватиме компанія «Адлер».

В машині інженери максимально врахували вимоги аграріїв до ефективності обприскувачів: створювати краплі потрібного розміру, швидко переносити їх до цілі та рівномірно розподіляти. При цьому обприскувач повинен бути легким в обслуговуванні, мати надійну конструкцію для тривалої інтенсивної експлуатації.

Fructair базується на моноблочному шасі. Завдяки товстим лонжеронам U-подібної форми воно характеризується міцністю, а спеціальне покриття робить його стійким до хімікатів. Як опції пропонуються тандемна вісь, що підвищує стабільність руху в колії і на нерівностях, а також шарнірна зчіпка. З нею колеса обприскувача не прокладають додаткову колію, а рухаються вслід за колесами трактора. Крім того, агрегат залишається на прямій лінії до кінця ряду.

Пропонуються модифікації з баками на 1000, 1500, 2000 і 3000 літрів. Спеціальний «гладкий» дизайн бака дає змогу працювати у садах з низькими деревами, не пошкоджуючи гілок і плодів. Сам бак виготовляється з надщільного поліетилену. Конусоподібна форма з нахилом уперед допомагає уникати появи осаду. Система ополіскування має дві голівки — по одній з кожного боку бака. Ополіскування штанги і контуру відбувається без повернення рідини в бак. Це особливо важливо в разі незапланованої зупинки (приміром, якщо пішов дощ).


«Серцем» обприскувача є високопродуктивний насос. Berthoud встановлює на Fructair поршневі насоси власного виробництва. На відміну від мембранних, вони більш надійні. До того ж конструкція не допускає змішування ЗЗР з мастилом. На вибір пропонуються насоси продуктивністю 80 чи 100 л/хв. Максимальний тиск — 40 бар.

Вибрати можна й тип вентилятора. На модифікацію Тс встановлюється вентилятор класичного типу — із заднім всмоктуванням повітря. Fructair Ті оснащується інноваційним вентилятором з переднім всмоктуванням. Така конструкція захищає дифузор від листя, пилу, а також вже розпилених хімікатів.

На обприскувач можна замовити розподільчу башту Airline, що підвищує адресність та рівномірність внесення ЗЗР на деревах висотою до 4-х метрів. На відміну від класичних башт, Airline має спеціальну форму, яка дає змогу збалансувати розпилення, направляючи однакові потоки як направо, так і наліво.

Як і інші моделі Berthoud, Fructair потрапляє в преміум-сегмент: не надто «нафарширований» обприскувач обійдеться в суму в районі 19 000 євро. Це значно дорожче продукції багатьох європейських виробників і в 4—5 разів — українських. Однак, як зазначають у компанії, кошти, зекономлені на пальному, ЗЗР, ремонті, а також 10-річний термін експлуатації роблять машину вигідною інвестицією.

«Компанія "Берту" працює в Україні з 2005 року. Ми пропонуємо недешеву техніку, однак її інноваційність оцінили аграрії. Останнім часом французький виробник займає лідируючі позиції з імпорту польових обприскувачів. В Україні працює майже тисяча причіпних обприскувачів "Берту" і майже 250 — самохідних», — розповіла комерційний представник Berthoud в Україні Олена Пєльтек.

З її слів, потребу в сучасних високоефективних машинах демонструють і садівники та виноградарі. Крім того, рішенню вивести садові обприскувачі в Україну посприяла співпраця з житомирською компанією «Адлер», яка є ексклюзивним дилером Berthoud в Україні. Компанія працює з 2008 року, зосередившись на центральних, північних та західних областях, де, зокрема, знаходиться велика кількість садівничих господарств.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 656 | Додав: evgeniu | Теги: Berthoud, садові обприскувачі, Fructair | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar