MENU

14:18
Американська торгова палата вітає кроки Мінагрополітики України по дерегуляції ринку ЗЗР
Лист із вітаннями на адресу Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки надійшов від голови Американської торгової палати в Україні Бернарда Кейсі. У ньому американці висловлюють захоплення позицією міністерства щодо дерегуляції на ринку ЗЗР та зняття перепони у вигляді скасування ліцензування засобів захисту рослин.


Питання скасування режиму ліцензування імпорту хімічних засобів захисту рослин порушило Мінекономрозвитку України, 27 березня надіславши відповідний лист до Мінагрополітики України. Було створено робочу групу з представниківДержветфітослужби України, бізнесу та громадських організацій. Результатом роботи стало звернення до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з листом, в якому Мінагрополітики України просить ініціювати внесення змін до Постанови КМУ № 950, в якій відповідно до Додатку 5 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню та квот на 2014 рік» від 25 грудня 2013 р. №950 (далі – Постанова КМУ №950) імпорт засобів захисту рослин за кодом УКТЗЕД 3808 підлягає ліцензуванню.
Зокрема, у листі наголошувалося:
«З метою усунення надмірного державного регулювання господарської діяльності просимо ініціювати внесення змін до Постанови КМУ №950, якими буде передбачено виключення Додатку №5 та, відповідно, скасовано режим ліцензування імпорту засобів захисту рослин. Мінагрополітики України в межах своєї компетенції готове взяти участь в подальшому опрацюванні та погодженні проекту постанови, який передбачатиме зазначені вище зміни».
На відповідне рішення і відреагувала Американська торгова палата в Україні. 
«На нашу думку, цей крок дозволить зняти ще один адміністративний бар’єр на шляху до вчасного отримання сучасних засобів захисту рослин аграріями, що безумовно сприятиме подальшому нарощуванню обсягів сільськогосподарського виробництва і утримання ними провідних позицій на світових ринках», — пише в листі Бернард Кейсі, Президент Американської торгової палати в Україні.
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 546 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0