MENU

15:20
Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини

Про Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини»

У період 2-3 жовтня 2014 року в м. Львові відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва  та ветерина
рної медицини», організована Інститутом біології тварин НААН. Загальна кількість учасників конференції становила близько 150 осіб.  У роботі конференції брали участь науковці Інституту біології тварин НААН, Інституту тваринництва НААН, Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини НААН, Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок Мінагрополітики та продовольства України,  
Про Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини»
Інституту біології клітини НАН України, Миколаївського НАУ, Львівського НУ імені І.Я. Франка,Львівського національного аграрного університету, Львівського  НУВМ і БТ імені С.З Гжицького, а також  наукових установ Польщі та Чехії. Заходи конференції підтримані Національною академією аграрних наук України і  Міністерством аграрної політики та продовольства України.
З вітальними словом до учасників конференції звернувся директор Інституту біології тварин НААН академік НААН Влізло В. В. і начальник Відділу зоотехнії та ветеринарної медицини апарату Президії НААН Костенко О. І.
       Протягом роботи конференції обговорено актуальні проблеми фізіологічних і біохімічних досліджень,  живлення та годівлі, ветеринарної медицини, біотехнології та екології у тваринництві. 
На пленарному засіданні було заслухано й обговорено доповіді члена-кореспондента НААН Коцюмбаса І. Я., який охарактеризував  ринок ветеринарних препаратів, кормових добавок та впровадження системи GMP в Україні; кандидата с.-г. наук, провідного наукового співробітника  Гавриляка В.В. щодо сучасних  уявлень про структуру, хімічний склад і фізичні властивості кератинових волокон;    кандидата ветеринарних,  наук старшого наукового співробітника  Ковальчук І.І. з  біоіндекаторної оцінки стану довкілля за рівнем важких металів і ліпідів у тканинах та продукції бджіл за умов традиційного та органічного бджільництва. З нагоди 65-річчя доктора ветеринарних наук, професора, члена-кореспондента НААН Федорука Р.С.  із словом про його життєваий шлях, наукові здобутки, долю виступив заступник директора з інноваційно-наукової діяльності Інституту біології тварин НААН  кандидат ветеринарних  наук, старший науковий співробітник  Лесик Я.В.
P1050479.JPG
По закінченню пленарного засідання почалась робота чотирьох  секцій, на яких заслухано 51 наукову доповідь. Проведено дискусії щодо перспектив розвитку досліджень з питань фізіології та біохімії сільськогосподарських тварин. У рамках конференції відбулись польсько-українські консультації щодо перспектив міжнародного співробітництва.
На завершення роботи конференції відбулось нагородження дипломами переможців  конкурсу на здобуття премії імені С.З.Гжицького, якими стали:  доктор с.-г. наук, професор Жукорський О.М., академік НААН Ібатуллін І.І., кандидат с.-г. наук,  старший науковий  співробітник Ткачова І.В. – співавтори  науково-практичного посібника «Фізіологія живлення і годівля коней», а також  член-кореспондент НААН Седіло Г.В., доктор с.-г. наук, професор Стапай П.В. та  кандидат с-г. наук, старший науковий співробітник Гавриляк В.В. –автори циклу  наукових робіт із вивчення механізмів формування високоякісної вовни у овець.
       Впродовж конференції діяла виставка наукових розробок і ветеринарних препаратів, а також друкованої продукції.
       За підсумками роботи конференції прийнято спільне рішення.
 
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 718 | Додав: evgeniu | Теги: біологія, тваринництва, НААН, конференція, ветеринарна медицина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar