MENU

11:33
18-а щорічна конференція Європейської асоціації з біобезпеки

22 - 24 квітня 2015 року делегація Національної академії аграрних наук України на чолі з віце-президентом НААН академіком НААН Бащенко М.І. взяла участь у роботі 18-ї щорічної конференції Європейської асоціації з біобезпеки. Конференція проходила на базі Міжнародного конференційного центру міста Відень, Австрійська Республіка. Учасниками конференції були понад 500 науковців з країн Європи, США та Канади. Наукову спільноту України представляли: член-кореспондент НААН Мандигра М.С., в.о.академіка-секретаря Відділення ветеринарної медицини, директор ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» академік НААН Стегній Б.Т., директор Інституту ветеринарної медицини НААН доктор ветеринарних наук Ничик С.А., директор ДУ «Львівський науково-дослідний інститут епідеміології та гігієни» МОЗ України Тарасюк О.О., представники наукових установ НААН, Держветфітослужби України та Міністерства охорони здоров’я України.

Українська делегація відвідала пленарну початкову сесію, присвячену огляду векторів розвитку систем біобезпеки в світі, секційне засідання «Біобезпека при використанні лабораторних тварин», презентацію «Утилізація біологічних відходів», взяла участь у роботі сесії з управління біоризиками.

Під час постерної сесії конференції науковці ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» представили 7 стендових доповідей.

Учасники конференції розглянули й обговорили можливості співпраці науковців провідних наукових центрів Європи і США та залучення їх коллаборантів за міжнародними грантами. Під час роботи конференції відбулась зустріч з координатором чергового проектуу по Україні Кевином Гарреттом з питань подальшої реалізації Програми зменшення біологічної загрози.

Українська делегація також ознайомилась з експозицією спеціалізованої виставки, де було представлено лабораторне устаткування та засоби персонального захисту.

Довідково. Агентство Зменшення Загрози Міністерства оброни США являє собою координаційний центр Міністерства оборони США з виконання Спільних Програм Нанна –Лугара зі Зменшення Загрози (СЗВ) та перевірок виконання угоди за контролем над озброєнням України.

Одним із основних напрямів програм технічної допомоги в рамках СЗВ є Програма зменшення біологічної загрози, яка була започаткована у 2005 році. З того часу Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України та Академія аграрних наук України (нині – НААН) приєдналися до угоди в якості виконавчих агентів.

Трьома ключовими завданнями програми є:

· Покращання можливостей спостереження за захворюваннями з використанням новітніх інформаційних систем

· Консолідація особливо небезпечних патогенів у сучасних спорудах III -го рівня біобезпеки

· Проекти спільних наукових досліджень

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 487 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: НААН, біобезпека, конференція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar