MENU

02:32
В Україні почнуть випускати новий трактор
Розробка нового трактора те саме розробці нового автомобіля: складно, довго і дорого. Проте, вітчизняні виробники техніки все частіше починають пропонувати свої власні розробки.

Відрадно, що нові вітчизняні розробки сільгосптехніки, як правило, поєднують в собі найкраще, що збереглося з вітчизняної школи інженерів, і активно застосовують сучасний іноземний досвід.
Вже розповідали про те, що ХТЗ готує конкурента 4-гусеничного Quadtrac, а тепер розповімо ще про одну нової вітчизняної розробці. Цією розробкою займалася вітчизняна компанія НВП «Базис». «Займалася» - просто тому, що трактор вже готовий і проходить випробування.

У компанії вже великий досвід з виготовлення запчастин для тракторів «Кіровець» (варто відзначити, що немаленька частина комплектуючих для конвеєра в Петербурзі - саме українського виробництва). Це послужило базою для розробки нової моделі: знаючи достоїнства і недоліки «Кіровца», володіючи необхідними технологіями, інженери змогли реалізувати новий проект.

На фото – Коваль 5390
Новий трактор буде називатися Коваль 5450, належить до п'ятого тягового класу, а потужність двигуна складе 450 к.с.
Нагадаємо, НВП «Базис» вже випускало моделі Коваль 5300, 5350 і 5390 (з двигунами ЯМЗ потужністю відповідно 300, 350 і 390 к.с.). Нова ж модель, крім збільшеної потужності отримала ще цілий ряд конструктивних нововведень.
З «Коваль 5450» проведена робота над збільшенням ресурсу, надійності, він абсолютно адаптований до вітчизняних умов, але також здатний працювати з євро-причепами.
Важливою перевагою нового трактора є те, що вже зараз запчастини для нього доступні в Україні, завод активно реагує на зворотний зв'язок і готовий вносити корективи за рекомендаціями фермерів. А недоліком цього трактора є те, що він ще тільки готується до виходу на ринок.

 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 958 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar