MENU

15:15
«Наше завдання: захистити приватного товаровиробника на ринку молока», - Ігор Швайка
23 липня під головуванням Міністра Ігора Швайки відбулась нарада з питань регулювання цін на закупівлю молока. У заході взяли участь заступник міністра Андрій Дикун, фахівці Мінагрополітики України, представники профільних організацій та народні депутати України від фракції ВО «Свобода» Ігор Сабій та Михайло Головко. Варто зазначити, що це вже не перша нарада, у якій беруть участь згадані народні обранці, таким чином доводячи активну співпрацю між законодавчою та виконавчою гілками влади.

 Під час свого виступу Директор Департаменту продовольства  Олександр Куць, зазначив, що для стабілізації ситуації на ринку молока міністерством вживаються необхідні заходи. На даний час середня ціна на молоко приватного товаровиробника становить 2,6 грн за літр, що на 9% більше за минулорічний показник. Підвищення мінімальної ціни на продукцію приватного товаровиробника до 3 грн за літр – оптимальний вихід із ситуації, що склалась, вважають учасники наради. Створення кооперацій фахівці також вважають дієвим механізмом у ситуації зі стабілізації цінової молочної політики. Головне наразі – підтримка Уряду на законодавчому рівні.

Крім того, Міністр повідомив, що наразі ведуться переговори з країнами Південної Азії, Африки щодо поставок молочної продукції на їхні ринки. Це дозволить замінити обсяг експорту до Росії.

У свою чергу, заступник Міністра АПК Андрій Дикун наголосив, що прийнятий днями законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» - це прорив на молочному ринку, який неодмінно дасть свій позитивний результат. А прийняття законопроектів «Про ідентифікацію тварин» та «Про корми» дасть реальні ринкові механізми, які дозволять стабілізувати цінову політику», - зауважив Андрій Дикун.

Підсумовуючи, Міністр Ігор Швайка зазначив: «Пошуки фінансових, а, більшою мірою, організаційних заходів вирішення проблеми повинні стати для виробників та переробників першочерговим завданням. Суттєві ідеї необхідно невідкладно втілювати у реальність, аби захистити в нинішній ситуації приватного молочного виробника».
Прес-служба  Мінагрополітики

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 460 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, АПК, виробництво, нарада з питань регулювання цін, молоко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar