MENU

13:03
Через проблеми з російським газом на Вінниччині може здорожчати цукор

На Вінниччині існує загроза невиконання державного замовлення на виробництво цукру, через відсутність оптимальної забезпеченості цукрових заводів природним газом.

Про це на своєму офіційному сайті повідомила прес-служба Вінницької облради.

«Зважаючи на цю обставину, на цукрових заводах Вінниччини проводиться робота із переведення промислових котлів на альтернативні види палива. Станом на 01 липня 2014 року із 30 задіяних у виробництві котлів, 9 переобладнано на спалювання вугілля. Перевести всю галузь на спалювання вугілля в сезоні 2014 року неможливо, оскільки вже четвертий рік поспіль цукровики вимушені розпочинати свою виробничу діяльність в умовах збитковості, а вартість переобладнання 1 котла складає біля 20 млн. гривень.

Використання ж такого виду альтернативного палива, як мазут, на котлах ТЕЦ цукрових заводів призведе до збільшення собівартості переробки цукрового буряка до 100 грн. на тонну переробленого буряка і, як наслідок, збільшення собівартості цукру. Це, в свою чергу, викличе збільшення ціни на цукор для населення та зростання соціальної напруги», — йдеться в офіційному повідомленні.

Для врегулювання цієї проблеми голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник та голова обласної Ради Сергій Свитко 16 липня звернулися до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням сприяти вирішенню питання щодо гарантованого постачання на виробничий сезон 2014 року (вересень, жовтень, листопад, грудень) 65 млн. м3 газу для цукрових заводів Вінницької області.

Довідка:

Цукрова галузь була і залишається однією із пріоритетних галузей агропромислового комплексу Вінниччини. Від результатів її роботи залежить економічний і соціальний стан розвитку області. Кожний четвертий кілограм цукру в Україні в минулому році був вироблений на Вінниччині. В поточному році до сезону цукроваріння готуються 9 цукрових заводів. Динаміка росту цукрових буряків станом на 1 липня 2014 року свідчить, що є можливість забезпечити заводи достатньою кількістю цукросировини і виконати державне замовлення на виробництво цукру.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 495 | Додав: evgeniu | Теги: цукор, цукровий завод, Вінниччина, газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar