MENU

14:54
«Бердянські жатки» просуватимуть нову продукцію під брендом John Greaves

Бердянські жатки» розпочало ребрендинг продукції. Першими жовтий колір і ТМ «John Greaves» отримали жатки для збирання кукурудзи та соняшнику. З новинками в червні можна було ознайомитися в Києві на виставці «Агро-2014» та в Київській області на Всеукраїнському дні поля-2014.

Джон Гріевз для Бердянська Запорізької області постать значуща. Повірений англійської фірми «Клейтон», він в другій половині 70-х років ХІХ століття організував у місті майстерні з виробництва сільгоспмашин і знарядь. З часом майстерні переросли в потужний завод, який став найбільшим виробником сільгосптехніки Російської імперії. Так, на межі століть щороку в Бердянську випускали 7000 плугів, 8000 запашників, 6500 сівалок, 500 сінокосарок, 4000 лобогрійок з ручним розвантаженням платформи і 2000 — автоматичним. Після націоналізації завод сільгоспмашин не змінив спрямування і тривалий час залишався єдиним виробником жаток для роздільного збирання в СРСР.

Зернозбиральна техніка залишається профільною продукцією і для «Бердянських жаток». Останні новинки — агрегати для збирання кукурудзи та соняшнику John Greaves.

Кукурудзяна жатка (заголовне фото) призначена для одночасного збирання 8 рядів рослин з міжряддям 70—75 см. Висота зрізування — 170 мм. Робоча швидкість — 12 км/год. Пропускна спроможність — до 12 т/год.

Серед особливостей конструкції — міцна рама, інтегрований механізм подрібнення стебел (вал з ножами та протиріжуча пластина), великий шнек, посилений привід, індивідуальні запобіжні муфти для захисту редуктора від пошкодження. Конструкція рамки навіски дає можливість агрегатувати жатку з широким переліком вітчизняних та імпортних комбайнів. Порівняно невелика вага — 2,3 т — зменшує навантаження на похилу камеру комбайна.

Жатка для збирання соняшнику характеризується універсальністю застосування. Агрегат можна використовувати на міжрядді як 45, так і 70 см, а також збирати урожай в напрямку, протилежному напрямку посіву.

Робоча швидкість — до 12 км/год. Висота зрізування — від 250 мм. Вага залежно від комплектації — від 2-х до 3-х т.

Серед переваг агрегату — можливість регулювати кут нахилу жатки, планетарний привід для зменшення навантаження на головку ножа, захист робочих органів. Як опція пропонується привід Schumacher. Як і кукурудзяна, жатка для збирання соняшнику агрегатується з більшістю моделей вітчизняних та зарубіжних комбайнів.

Додамо, після входження в 2010 році в холдинг «Agrinol» справи в підприємства покращилися. В 2012 році розпочалася модернізація виробничих потужностей. Кількість працівників за останні роки зросла зі ста до майже п’ятиста. Розширено модельний ряд жаток. Крім того, завод випускає пристосування для збирання сої, ріпаку, соняшнику, платформи-підбирачі, косарки, візки для жаток. Продукцію підприємство, окрім України, реалізує в Росії, Туреччині, інших країнах. 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 765 | Додав: evgeniu | Теги: Бердянські жатки, ТМ «John Greaves», жатка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar