MENU

02:51
Запаси зернових у світі досягли рекордного рівня

Показник відношення запасів зернових до їх споживання може досягти максимального рівня за останні десять років

Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) збільшила прогноз загальносвітових запасів зернових на кінець сільськогосподарського сезону в 2015 році до 576 млн т. Це майже на 10 млн т вище в порівнянні з травневим рівнем.

Ця інформація міститься у новій доповіді ФАО на офіційному сайті організації.

«Запаси, які на початок сезону вже знаходилися на високому рівні, збільшилися ще на 2% (11 млн т). Це максимальний рівень за останні 13 років. Показник відношення запасів зернових до їх споживання також може досягти рекордного рівня за останні десять років і перевищити 23,1%. Це трохи вище показника 2013/14 маркетингового року», ― йдеться у повідомленні.

ФАО зазначає, що підвищення прогнозу запасів пов’язане, головним чином, із збільшенням запасів кукурудзи. Завдяки зростанню обсягів запасів кукурудзи загальні запаси фуражного зерна також виросли до максимального за останні 15 років рівня і склали 212 млн т. Це на 2,3% вище, ніж на початок сезону. За прогнозами ФАО, основний приріст припаде на частку ЄС та Сполучених Штатів та нівелює можливе скорочення запасів у Китаї.

«Очікується, що загальносвітові запаси пшениці становитимуть 182 млн т. Це трохи вище в порівнянні з травневим прогнозом і на 2,7% вище, ніж на початок сезону. В даний час прогнозується, що запаси на кінець сезону зростуть в Аргентині, Китаї, Індії, ЄС та Росії та нівелюють скорочення в Австралії, Канаді, Україні та США», ― повідомила організація.

ФАО очікує, що обсяг виробництва рису в світі в 2014/15 МР перевищить споживання на приблизно 1 млн т. У результаті цього в 2015 році запаси можуть зрости до 182,2 млн т. Різке зростання запасів очікується в Бразилії, Камбоджі, Китаї, Філіппінах, США та В'єтнамі. При цьому в Бангладеш, Єгипті, Індії, М'янмі, Перу і Танзанії обсяги запасів на кінець сезону можуть знизитися.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 473 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar