MENU

14:10
Заявки на виконання науково-дослідних робіт відділом механізації ІСГКР
Відділ механізації Інституту сільського господарства Карпатського регіону подав  Національній академії аграрних наук України за  сприянням Департаменту агропромислового розвитку та за підписом директора Інституту  заявки на виконання науково-дослідних робіт на теми: 

1. Дослідити ринок технічного сервісу мобільної сільськогосподарської техніки та розробити регіональний проект обслуговуючо-ремонтного формування на засадах кооперації.

Мережа підприємств у Львівській області формується хаотично, постачальники сільськогосподарських машин, в кращому випадку формують один два технічні центри на рівні держави, діяльність яких зводиться лише до постачання, запасних частин та матеріалів. Цьому сприяє  велика кількість марок однотипних машин майже всіх світових виробників. Окремі  підприємства технічного сервісу, що створюються на теренах області виконують нескладні роботи технічного сервісу, переважно на машинах радянського виробництва. Разом з тим сільськогосподарські товаровиробники велику кількість робіт по технічному сервісу виконують самостійно, в умовах дефіциту висококваліфікованих кадрів та при відсутності кооперації.
За результатами досліджень будуть виявлені закономірності (тенденції) формування сервісної мережі сільськогосподарської техніки Львівської області та проблеми її формування на засадах кооперації, а також розробленні рекомендації, щодо формування сервісної мережі сільськогосподарської техніки у Львівській області на засадах кооперації

2. Дослідити ринок технологічного сервісу та розробити регіональний проект кооперативу технологічного обслуговування сільськогосподарських товаровиробників.

В сільськогосподарських підприємствах області існує дефіцит окремих машин (зернозбиральні комбайни, технічні  засоби для захисту рослин та інші) Нестача технічних засобів призводить до несвоєчасного виконання окремих операцій, а відтак до неоправданих втрат
Створивши умови для добровільного об’єднання сільськогосподарських товаровиробників – власників тракторів, на засадах кооперації, в підприємства по наданню послуг та на пільгових умовах  та забезпечити ці формування необхідним шлейфом причіпних машин, то ситуацію можна було б значно покращити.
За результатами досліджень будуть виявлені перешкоди і проблеми кооперованого використання сільськогосподарської техніки та розробленні рекомендації, щодо формування  обслуговчо-технологічних кооперативів.
Категорія: Новини відділу | Переглядів: 520 | Додав: Alex | Теги: технічний сервіс, НААН, мобільна сільськогосподарська техні, кооператив, дослідження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar