MENU

10:56
За кооперативами – майбутнє агросектору України
Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко визначає підтримку кооперативного руху одним із пріоритетів роботи міністерства. Про це Міністр повідомив у Львівській області, де відвідав, зокрема низку таких об’єднань з виробництва молока.


За словами членів цих об’єднань, кооперативи створені заради захисту інтересів виробників у відносинах із молокопереробними заводами, котрі часто занижують ціни на сировину. Кооперативні об’єднання дозволяють селянам залучати кредитні кошти, купувати сучасне обладнання та виходити на ринок без посередників.
Уже зараз у кооперативі «Колос Агро» міркують щодо спільного придбання спеціального обладнання для переробки молока. А, наприклад молочний кооператив «Покрова» об’єднує 7 сіл та близько 200 фізичних осіб. На залучені кооперативом кошти був куплений охолоджувач молока, бокс для зберігання охолоджувача та аналізатор молока.
«Таке обладнання є важливою умовою дотримання світових стандартів якості молочної продукції, але індивідуальному виробникові практично неможливо його придбати. Тому за кооперативами – майбутнє агросектору України. Найближчим часом при Міністерстві буде створена спеціальна робоча група. Запросимо представників кооперативних об’єднань. Спільно створимо максимально сприятливі умови для цієї форми господарювання», - наголосив Міністр Олексій Павленко.
Кооперативи є юридичними особами для спільної сільськогосподарської діяльності і задоволення економічних, соціальних та інших потреб своїх членів. Такі об’єднання здатні стати альтернативою у системі сільськогосподарських відносин як всередині країни, так і у зовнішніх зв’язках. Наразі в Україні налічується більше 300 діючих аграрних кооперативів.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 587 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, кооператив, молоко, молочка, Львівщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar