MENU

16:13
Відбулось експертне обговорення перспектив розвитку відновлювальних джерел енергії в Україні

У Комунікативному центрі Уряду відбулася чергова експертна зустріч. Цього разу вона була присвячена  перспективам  розвитку  відновлювальних джерел енергії в Україні.

Участь у зустрічі взяли заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Улида, президент громадської організації «Центр енергетичних ініціатив» Олег Терлецький та виконавчий директор Асоціації «Укргідроенерго» Олександр Карамушка. 

До дискусії також долучилися громадські експерти та науковці з Дніпропетровська, Львова, Одеси та Харкова.

Відкриваючи зустріч, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Улида підкреслив, що відновлювальні джерела – це те, що сприяє підвищенню енергетичної безпеки країни. За даними минулого року частка відновлювальних джерел у балансі енергосистеми складала близько 0,9 відсотка. Фактично всі потреби країни у тепловій енергії, в електричній енергії задовольняються за рахунок традиційної генерації. Водночас, звернув увагу Вадим Улида, за останні три роки виробництво електроенергії з відновлювальних джерел збільшилося майже в чотири рази. І в цьому році також очікується збільшення такого виробництва.  

Президент громадської організації «Центр енергетичних ініціатив» Олег Терлецький висловив сподівання, що Уряду вдасться найближчим часом віднайти механізми більш ефективного використання відновлюваних джерел енергії. Він навів приклад Німеччини, де цього року в загальну систему постачання електроенергії було поставлено 50,6 відсотка електроенергії, яка вироблена виключно сонячними електростанціями.

Виконавчий директор Асоціації «Укргідроенерго» Олександр Карамушка відзначив, що природні умови в Україні є сприятливими для розвитку відновлювальної енергетики. Водночас розвиток відповідної галузі, на його думку, залежить від інвестицій, яких є небагато. Тому, наприклад, досі є невивченим на належному рівні енергетичний потенціал малих річок Карпатського регіону.

Учасники експертної зустрічі з регіонів багато уваги приділили конкретним проектам використання відновлювальних джерел енергії. Зокрема, цікаві ідеї були озвучені фахівцями з харківських наукових установ.

Підбиваючи підсумки, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Улида закликав громадських експертів і науковців до співпраці у питанні розвитку відновлювальних джерел енергії.

Подивитися запис експертної зустрічі можна на відеосервісі YouTube.

 

Довідково:

Експертні зустрічі проводяться відповідно до доручення Прем’єр-міністра України з метою обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду.

Зустрічі проходять щочетверга згідно із затвердженим графіком.

Для участі в зустрічах представники громадськості в Дніпропетровській, Львівській, Одеській та Харківській областях можуть акредитуватися за номерами телефонів:

у Дніпропетровську – (056) 742-70-71;

у Львові – (032) 261-22-07;  

в Одесі – (048) 718-95-06; 

у Харкові  – (057) 700-50-14.     

 

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 540 | Додав: evgeniu | Теги: Асоціації «Укргідроенерго», енергетика, відновлювальні джерела енергії в Ук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar