MENU

13:54
Valtra вивела на ринок нове покоління тракторів серії Т

Valtra серії Т: комфортні умови роботи, вражаюча маневреність і зручність експлуатації. Днями фінський виробник, що входить до корпорації AGCO, «розсекретив» повну інформацію про новинку.

Трактори четвертого покоління Valtra серії Т розвивають потужність від 155 до 250 к. с. і крутний момент до 1000 Нм, що дозволяє машинам виконувати найскладніші завдання. Моделі нової серії Т доступні в чотирьох варіантах: Direct, Versu, Active і HiTech. Випуск останньої почнеться в наступному році, а перші три вже надійшли в продаж.

Трактори пропонують нові можливості управління. П'ятиступінчаста трансмісія Powershift з електронним управлінням дає оператору до 20 передач в чотирьох діапазонах, а також 10 додаткових знижених передач для роботи на мінімальних швидкостях з важким обладнанням. При цьому частотою двигуна керує не педаль акселератора, а швидкість машини, як і при русі з безступінчастою трансмісією. Педаль зчеплення необхідна тільки для запуску двигуна. Педаль гальма також керують зчепленням: завжди задіяна автоматична функція управління зчепленням AutoTraction. При цьому руки водія вільні для управління навісним обладнанням, що має привід від ВВП. Система також має функції утримання на підйомі і допоміжної гідравліки, яка полегшує роботу з фронтальним навантажувачем.

 

Всі моделі серії Т оснащені двигунами AGCO Power об'ємом від 6,6 л до 7,4 л. При цьому викиди шкідливих речовин скорочуються до мінімуму завдяки використанню системи SCR Stage 4. Турбіни двигунів оснащені електронним перепускним клапаном, тому силовий агрегат швидко реагує на зміни і розвиває крутний момент навіть на низьких обертах. Використання системи SCR, а також оптимізованого програмного забезпечення двигуна і турбіни значно зменшують витрату пального і усувають необхідність у системі рециркуляції вихлопних газів або протисажового фільтра.

Модель T174 також може випускатися з функцією EcoPowerValtra. При натисканні кнопки Eco частота обертання двигуна падає до 1800 об./хв., а крутний момент збільшується. Це зменшує витрату пального, як запевняють у компанії, на 10%, знижує рівень шуму і збільшує термін служби двигуна. Крім того, функція Sigma Power, що поставляється в якості стандартної або додаткової опції для всіх моделей, збільшує потужність двигуна на 15 к. с. при значному навантаженні на ВВП. При транспортуванні в діапазонах передач C і D ця функція підвищує потужність машини ще на 15 к. с.

 

Елегантна, простора і шумозахищена кабіна — одна з особливостей тракторів Valtra серії Т. Стійки, вигнуті назовні, максимально збільшують внутрішній простір, зберігаючи компактні габарити машини. На рівні крісла водія кабіна тепер на 20 сантиметрів ширша.

Електричний обігрів переднього і заднього скла, склоочисник переднього скла з охопленням 270 градусів, «паркувальні» камери, світлодіодні фари і задні ліхтарі, і на додаток до всього шість квадратних метрів скління — все це забезпечує неперевершений огляд і комфорт оператору. Додаткове скління в передній частині даху спрощує роботу з фронтальним навантажувачем, а опційна «лісова» кабіна має також скління і в задній частині даху.

 

Радіус розвороту трактора неймовірно малий і складає всього 5,25 м навіть при використанні фронтального навантажувача, пневматичного переднього моста і переднього навісного пристрою. Маса трактора становить 7,3 т, а розрахункова повна маса може досягати 13,5 т. Дорожній просвіт машини становить 60 см, а колісна база 2995 мм забезпечує стабільність трактора на дорозі. Модернізований навісний пристрій, що встановлюється в задній частині, може піднімати вантажі масою до 9,5 т, а вбудований передній навісний пристрій — до 5,1 т. Для ВВП тепер можна вибрати три швидкості обертання: 1000/1000E, 540/540E і синхронний режим.
При проектуванні тракторів нової серії Т особливу увагу було приділено зручності експлуатації та технічного обслуговування. Інтервал між ТО зросла до 600 годин, а щоденна перевірка рівня мастил не займе багато часу завдяки оглядовим вікнам. Доступ до радіаторів і фільтрам також зручний і не потребує інструментів. Трактори нової серії Т успішно пройшли випробування протягом десятків тисяч годин в різних умовах як у полі, так і в лабораторіях.

 

Трактори нової серії Т, як і попередні, оснащені автоматичною системою рульового управління AutoGuide і телеметричної системою дистанційного контролю AgCommand. Система AutoGuide використовує супутникові та коригувальні сигнали для керування трактором з точністю до 1 см, а система AgCommand, в свою чергу, дозволяє власникові контролювати використання трактора, прогнозувати необхідність технічного обслуговування і узагальнювати дані про експлуатацію машини.

Відео про новинку та докладні технічні характеристики — на сайті виробника.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 545 | Додав: evgeniu | Теги: серія Т, Трактор, Valtra INC | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar