MENU

22:16
В Україні презентували електричний трактор
  У рамках агровиставки АГРО-2014 був представлений електричний трактор.
У 2014 році електричний трактор ХТЗ пройде випробування, і якщо буде попит, то вже в 2015 році машину почнуть випускати малими партіями. Область застосування електричних тракторів - це, насамперед робота в теплицях, а також на фермах (в якості розкидачі кормів).
Електротрактор побудований на агрегатній базі минитрактора ХТЗ 2511 з індексом "Е" - електричний. На місці дизельного двигуна та відповідних ДВС деталей встановили китайський електродвигун з 6 лужними акумуляторами 6СТ-190. На одній зарядці трактор зможе пропрацювати в транспортному режимі до 5 годин, а з навантаженням при виконанні силових операцій - 2 години. Час, необхідне для повної зарядки акумуляторів, становить близько 10 годин.
У планах розробників замінити звичайні акумулятори на літій-іонні батареї, що дозволить значно підвищити як час роботи трактора без підзарядки, так і ресурс батарей. Крім того, з метою зменшення вартості, планується відмовитися від КПП.
У справжніх умовах, електротрактор відповідає тяговому класу 0,6 і розвиває максимальну швидкість 25 км / год. Маса трактора становить 2100 кг. В принципі, практично всі ТТХ моделі постаралися залишити на рівні исходника ХТЗ-2511. При цьому і вартість порівнянна з батьківської моделлю. За словами розробників, попередня ціна електротрактора складе 120 тис. грн., Що не більше ніж на 10% більше, ніж оригінальної моделі.
Відзначимо, що електротрактор має ряд переваг порівняно з версіями з ДВС. Зокрема, такі трактора зручно використовувати при роботі в закритих приміщеннях, теплицях, складах і т.д. Також незамінними електротрактора стануть при вирощуванні еко-продуктів, які з кожним роком набирають популярність.
 

В


 
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 601 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar