MENU

14:34
В Італії представили унікальне рішення для підживлення кукурудзи

Maschio Gaspardo виводить на ринок самохідний агрегат для внесення рідких органічних добрив, що просуватиметься під брендом Unigreen. Характерною особливістю машини, яка отримала назву Talpa, є високий кліренс, що дає змогу працювати на посівах кукурудзи висотою до 1,25 м.

Кліренсом набір оригінальних рішень, реалізованих італійськими інженерами, не обмежується. Агрегат оснащується трьома осями з колесами великого діаметра та власним приводом. Це забезпечує відмінну прохідність навіть у найскладніших польових умовах. До того ж така колісна формула в поєднанні з раціональним розподілом ваги знижує тиск машини, яка з повним баком органіки важить 26 т, на ґрунт.


Шарнірно-зчленована рама покращує маневреність — радіус повороту становить 4,25 м. Ширина колії регулюється через гідравлічну систему в діапазоні від 1,95 до 2,25 м.

Джерелом живлення є двигун (виробник ще обирає між силовими агрегатами John Deere та Iveco) потужністю 250 «конячок», що передають енергію через гідростатичний привід. Електронна система дає змогу «управляти» потужністю залежно від умов експлуатації. Інженери передбачили чотири режими: від економічного, що оптимізує витрату пального під час роботи в полі, до «газ на повну», коли умови руху потребують енергію всього «табуна» під капотом. Робоча швидкість Talpa становить 15 км/год., транспортна — 40 км/год.

Агрегат оснащується баком з нержавіючої сталі об’ємом 12 000 л та насосом продуктивністю 6 000 л/хв. Машина поставляється з дисковим інжектором, що кріпиться позаду з незалежним кріпленням кожного з шести робочих органів. Діаметр дисків — 475 мм. Глибина внесення добрив — від 5 до 15 см. Електронна система дає змогу вибирати між двома режимами внесення.

 

Talpa оснащується комфортабельною кабіною з великою площею скління та ефективною системою підтримання мікроклімату. Каркас кабіни сертифікований за стандартом Rops. Що й не дивно, враховуючи, що оператор сидить на висоті 2 м над землею. Для зручності роботи кабіна оснащується 12-дюмовим сенсорним монітором та багатофункціональним джойстиком.

Докладніше — на сайті виробника.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 732 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: внесення, рідкі органічні добрива, підживлення кукурудзи, кукурудза, Maschio Gaspardo, кліренс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar